Udruga za mlade Alfa Albona akreditirana je organizacija od 2012. godine za Europsku volontersku službu kao organizacija za slanje, primanje i koordinaciju volontera. Kao organizacija primatelj volontera udruga je do sada provela slijedeće projekte:

1) „BE INFORMED“ (2012. godina) – projekt je obuhvaćao dvoje volontera iz Španjolske i Poljske koji su u Labinu dugoročno volontirali na različitim aktivnostima za mlade.

1B
Aktivnosti su uključivale promociju Europske volonterske službe, rad u Info centru za mlade Istarske županije i ostalim aktivnostima i projektima Udruge, te na prikupljanju informacija, pomoći mladima pri traženju istih, razvoju različitih projekata za mlade, promociji i suradnji na području mobilnosti, organizaciji i implementaciji edukacijskih aktivnosti za i s mladima.

1A

Projekt je sufinanciran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Mladi na djelu u iznosu od 9.147,50 EUR. Volonteri: Dagmara Jablonska iz Poljske (Lodz) i David Nacher Pueyo iz Španjolske (Barcelona).

2) „YOUTH IN EVS“ (2013. godina) – projekt je uključivao dvoje volontera iz Poljske koji su u Labinu kratkoročno volontirali na aktivnostima vezanim uz promociju EU građanstva, organizaciju raznih aktivnosti za mlade i na informiranju mladih. Projekt je sufinanciran od strane Poljske nacionalne agencije kroz program Mladi na djelu u iznosu od 3.670,00 EUR. Volonteri: Adam Mokwinski i Jolanta Gegotek iz Poljske (Torun)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3) „INFORMATION ON YOUR HAND“ (2013. godina) – projekt je uključivao dvoje volontera iz Španjolske i Poljske koji su u Labinu dugoročno volontirali na različitim aktivnostima: promocija Europske volonterske službe, rad u Info centru za mlade Istarske županije, prikupljanju informacija i pomoć mladima pri traženju istih, pomoć pri izvedbi projekata za mlade, promociji i suradnji na području mobilnosti, organizaciji i implementaciji edukacijskih aktivnosti za i s mladima. Projekt je sufinanciran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Mladi na djelu u iznosu od 9.270,00 EUR. Volonteri: Daniela Yugin Seo Villalba  iz Španjolske (Silla) i Agata Malik iz Poljske (Bydgoszcz)

SLIKA 2

4) „YOUNG CREATORS“ (2014. godina) – projekt je uključivao 2 volontera s manje mogućnosti iz Gruzije i Turske koji su 6 mjeseci volontirali u udruzi za mlade Alfa Albona u Labinu.

SLIKA 4 A

Glavni cilj projekt je bio pružiti sudionicima znanje, vještine i izvore koji će im u budućnosti pomoći da postanu kreativni poduzetnici i aktivni sudionici u socijalnom, političkom i kulturnom životu svojih lokalnih zajednica, kao i aktivni na nacionalnom i Europskom polju.

SLIKA 4 B

Projekt je sufinanciran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Mladi na djelu u iznosu od 9.690,00 EUR. Volonteri: Rusudan Datukishvili iz Gruzije (Tbilsi) i Bora Akman iz Turske (Izmir)

5) „FEEL ART“ (2014. godina) – projekt je uključivao troje volontera iz Poljske koji su kratkoročno volontirali u Udruzi za mlade Alfa Albona na festivalu Labin Art Republika i Međunarodnim ljetnim kampovima za mlade. Isti je pružio iskustveno učenje, njegovanje i razvijanje interkulturalnog dijaloga i međusobnog razumijevanja. Projekt je sufinanciran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Mladi na djelu u iznosu od 4.896,00 EUR. Damian Maciag (Radom), Dorian Raszka (Bydgoszcz) i Piotr Aleksander Walker (Siemianowice Slaskie) iz Poljske

SLIKA 5

6) „CROSS BORDER“ (2014. godina) – projekt je uključivao 4 volontera iz Francuske koji su kratkoročno volontirali u Udruzi za mlade Alfa Albona u Labinu na projektu koji je težio promicanju i širenju vrijednosti volontiranja, zajedno sa stvaranjem mogućnosti za aktivni angažman mladih. Projekt je sufinanciran od strane Francuske Nacionalne agencije kroz program Erasmus + u iznosu od 6.980,00 EUR. Volonteri: Carla Jemia (Marseille), Cedric Jouy (Six-Fours les Plages), Romain Isnard (Saint Bonnet en Champsaur) i Salima Ezzaymoussi (Orange) iz Francuske

SLIKA 6

7) „LEARN AND LEAD“ (2014. godina) – projekt uključuje dva volontera s manje mogućnosti iz Španjolske i Portugala, koji volontiraju u udruzi za mlade Alfa Albona u Labinu kroz 6 mjeseci na projektu koji teži promicanju i širenju vrijednosti volontiranja zajedno sa stvaranjem mogućnosti za aktivan angažman mladih. Projekt je sufinanciran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Erasmus + u iznosu od 9.070,00 EUR. German Gallego Molinero iz Španjolske (Granada) i Rui Lopez Azevedo iz Portugala (Riachos).

SLIKA 7

8) „COMMUNITY AGENTS“  (2015. godina) – projekt uključuje 6 mladih i mladih s manje mogućnosti iz 6 različitih zemalja: Španjolske, Mađarske, Belgije,  Portugala, Slovačke i Finske na dugoročno volontiranje u trajanju od godine dana u Labinu. Projekt teži promicanju i širenju vrijednosti volontiranja, EU građanstva, kulturnih razlika i aktivnog sudjelovanja zajedno sa stvaranjem mogućnosti za poboljšanje aktivnog angažmana u zajednici, susreta s izazovima, razvoju novih znanja i životnih vještina kojima će isti poboljšati svoje društvene i profesionalne puteve. Projekt je sufinanciran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Erasmus + u iznosu od 51.155,00 EUR. Volonteri: Aitor Rando Roldan (Malaga, Španjolska), Peter Nagy (Dunaujvaros, Mađarska), Joana Pereira (Sobrado-Valongo, Portugal), Maria Kapustova (Markušovce, Slovačka), Paivi Elina Hartikainen (Rautavaara, Finska) i Richard Verbrrughen (Vaux-sous-Chevremont, Belgija).

12006115_706625196147603_1868837407792842988_n

9) „SPY – SPECIAL PROJECT FOR YOUTH“ (2015. godina) –  je kratkoročni projekt u okviru Europske volonterske službe u sklopu kojeg će Udruga za mlade Alfa Albona ugostiti 4 mlade osobe s manje mogućnosti iz Finske, Portugala, Cipra i Francuske na Međunarodnim ljetnim kampovima za mlade i na festivalu Labin Art Republika. Projekt je usmjeren na neformalno obrazovanje u kontekstu kulturnog obrazovanja s kombinacijom različitih aktivnosti kako bi sudionici stekli znanja i bili u mogućnosti da dijele i izraze svoja mišljenja, iskustva i vezana uz teme projekta, ali i produbiti svoje razumijevanje o važnosti umjetnosti, okoliša, različitih kultura kao resursa za jačanje socijalnih i osobnih vještina. Projekt je sufinanciran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Erasmus + u iznosu od 6.613,00 EUR. Volonteri: Samuel Jospeh (Orleans, Francuska), Charalampia Miller (Nicosia, Cipar), Tiago Miguel Moreira Fernandez (Porto, Portugal) i Vilma Molsa (Kuopio, Finska).

IMG_8906

10)“DECIDE AND DEVELOP” (2015. godina) – kratkoročni projekt koji uključuje 3 osobe iz Španjolske i Njemačke na različitim aktivnostima u lokalnom klubu mladih s ciljem promicanja vrijednosti volonterstva, neformalnog načina obrazovanja, aktivnog sudjelovanja i važnosti Europskog građanstva. Željeni učinak je da ovaj projekt utječe na naše volontere i njihov budući život osnažujući ih sa socijalnim vještinama, kreativnošću, oodogovrnim odlučivanjem i vodstvom, kao i na promociju Erasmus + programa i svih mogućnosti koji isti nudi.

decide picture

Projekt je sufinanciran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Erasmus + u iznosu od 6.528,00 EUR. Volonteri: Adrian Villalba Baena (Rincon de la Victoria, Španjolska), Jule Mainka (Karlsruhe, Njemačka) i Sandra Ferri Llinares (Alcoi, Španjolska).
IMG_1616-min

11) „COMMUNITY AGENTS 2“  (2016. godina) – projekt uključuje 3  mladih i mladih s manje mogućnosti iz 3 različite zemlje: Španjolske, Portugala i Italije na dugoročno volontiranje u trajanju od 10 mjeseci u Labinu. Isti ima za cilj podržati i razvijati inicijativu, poduzetnost, osjećaj pripadnosti Europskoj uniji i svijest o kulturnoj raznolikosti kao ključ jedinstva i napretka Europske unije. Projekt je sufinanciran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Erasmus + u iznosu od 22.166,00 EUR. Volonteri: Marc Martinez Pinar (Alzira, Španjolska), Helena Tiago Soares Das Neves (Olhao, Portugal), Gabriele Collina (Bologna, Italija).

img-20160613-wa0007
12) SPY (2016. godina) – kratkoročni projekt u kojem sudjeluje dvoje mladih s manje mogućnosti iz Francuske u aktivnosti vezane uz organizaciju i provedbu ljetnih kampova za mlade. Projekt je sufinanciran od strane Francuske Nacionalne agencije kroz program Erasmus +. Volonteri: Damien Bailleul (Meurchin) i Alice Kerninon (Taule).
rsz_20160702_203733_hdr      img_5698
13) THE POWER OF NON FORMAL EDUCATION – TAKE THE EVS CHALLENGE (2016. godina) – kratkoročni projekt u kojem sudjeluje 4 volontera iz Poljske kroz dva perioda službe na aktivnostima vezanim uz organizaciju aktivnosti za mlade, održavanju radionica u lokalnom klubu mladih, podršku i pomoć pri traženju informacija za mlade i objavljivanju istih kroz info centar, promociju Europske volonterske službe. Projekt je sufinanciran od strane Poljske Nacionalne agencije kroz program Erasmus +. Volonteri: Patrycja Jastrzebska (Opole), Norbert Cieszynski (Olsztyn), Barbara Sabina Biel (Wroclaw) i Ewelina Koc (Otwock).
13817121_10209723003457562_614019019_n
ewelina-i-barbara