sloganShpeena DOX je festival dokumentarnog filma na otvorenom kod popularne “špine” međunarodnog karaktera u Gradu Labinu, namijenjen mladima koji će se odvijati tijekom srpnja. Projekt nastaje kao inicijativa mladih filmaša i filmofila iz Istre uz potporu filmaša iz zemalja Europske Unije (Italije, Nizozemske), u želji da domaćoj i stranoj publici približimo europski dokumentarni film te dokumentarni film općenito. Odabir programa usmjeren je prema filmovima angažiranog karaktera, koji će senzibilizirati mlade na probleme u suvremenom svijetu te ih potaknuti na aktivno sudjelovanje u društvu.

Same projekcije u sklopu filmskog festivala odvijat će se od 20. do 22.srpnja sa očekivanom posjećenosti od 300-tinjak posjetitelja po danu, no prije toga mu slijedi selekcija filmova od strane najmanje 3 stručna selektora, odabir najmanje 6 dugometražnih i kratkometražnih filmova, organizacija prostora festivala, organizacija provedbe festivala, komunikacija sa partnerima i suradnicima te medijsko djelovanje.

Također, kao i proteklih godina, u planu je održavanje najmanje 2 radionice za djecu u kojima će sudjelovati najmanje 10 djece i 10 mladih koji će usvojiti nove vještine i znanja iz područja filmske umjetnosti. Radionice će se održati u periodu od 01.07.2017.-31.07.2017. Naglasak je na korištenju novih tehnologija, podizanja svijesti o važnosti filma te širenje rezultata sa radionica kroz aktivnosti festivala.

U planu je i održavanje glazbenog sadržaja nakon projekcije prvog dana festivala.

Novost ovogodišnjeg izdanja festivala je suradnja sa Solarnim kinom.

Projekt se sastoji od koordinacije aktivnosti koja se sastoji od upravljanja provedbom projekta, komunikacije i korenspondencije sa suradnicima, autorima, medijima, projektnim timom, i vanjskim stručnjacima, financijskog praćenja projekta, organizacije aktivnosti i dodatnih sadržaja, koordinacije volontera, održavanja internetske stranice i upravljanja društvenim mrežama.

 

Projekt je financiran od strane Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te Zaklade „Kajo Dadić“ iz sredstava Filantropskog fonda “Zajedno za zajednicu” u iznosu od 24.316, 00 kn.

LOGO_Zaklada.jpeg LOGO_Zaklada Kajo DadicZZZ logo