Udruga za mlade Alfa Albona akreditirana je organizacija od 2012. godine za Europsku volontersku službu kao organizacija za slanje, primanje i koordinaciju volontera. Kao organizacija primatelj volontera udruga je do sada provela slijedeće projekte:

1) „BE INFORMED“ (2012. godina) – projekt je obuhvaćao dvoje volontera iz Španjolske i Poljske koji su u Labinu dugoročno volontirali na različitim aktivnostima za mlade.

1B
Aktivnosti su uključivale promociju Europske volonterske službe, rad u Info centru za mlade Istarske županije i ostalim aktivnostima i projektima Udruge, te na prikupljanju informacija, pomoći mladima pri traženju istih, razvoju različitih projekata za mlade, promociji i suradnji na području mobilnosti, organizaciji i implementaciji edukacijskih aktivnosti za i s mladima.

1A

Projekt je sufinanciran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Mladi na djelu u iznosu od 9.147,50 EUR. Volonteri: Dagmara Jablonska iz Poljske (Lodz) i David Nacher Pueyo iz Španjolske (Barcelona).

2) „YOUTH IN EVS“ (2013. godina) – projekt je uključivao dvoje volontera iz Poljske koji su u Labinu kratkoročno volontirali na aktivnostima vezanim uz promociju EU građanstva, organizaciju raznih aktivnosti za mlade i na informiranju mladih. Projekt je sufinanciran od strane Poljske nacionalne agencije kroz program Mladi na djelu u iznosu od 3.670,00 EUR. Volonteri: Adam Mokwinski i Jolanta Gegotek iz Poljske (Torun)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3) „INFORMATION ON YOUR HAND“ (2013. godina) – projekt je uključivao dvoje volontera iz Španjolske i Poljske koji su u Labinu dugoročno volontirali na različitim aktivnostima: promocija Europske volonterske službe, rad u Info centru za mlade Istarske županije, prikupljanju informacija i pomoć mladima pri traženju istih, pomoć pri izvedbi projekata za mlade, promociji i suradnji na području mobilnosti, organizaciji i implementaciji edukacijskih aktivnosti za i s mladima. Projekt je sufinanciran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Mladi na djelu u iznosu od 9.270,00 EUR. Volonteri: Daniela Yugin Seo Villalba  iz Španjolske (Silla) i Agata Malik iz Poljske (Bydgoszcz)

SLIKA 2

4) „YOUNG CREATORS“ (2014. godina) – projekt je uključivao 2 volontera s manje mogućnosti iz Gruzije i Turske koji su 6 mjeseci volontirali u udruzi za mlade Alfa Albona u Labinu.

SLIKA 4 A

Glavni cilj projekt je bio pružiti sudionicima znanje, vještine i izvore koji će im u budućnosti pomoći da postanu kreativni poduzetnici i aktivni sudionici u socijalnom, političkom i kulturnom životu svojih lokalnih zajednica, kao i aktivni na nacionalnom i Europskom polju.

SLIKA 4 B

Projekt je sufinanciran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Mladi na djelu u iznosu od 9.690,00 EUR. Volonteri: Rusudan Datukishvili iz Gruzije (Tbilsi) i Bora Akman iz Turske (Izmir)

5) „FEEL ART“ (2014. godina) – projekt je uključivao troje volontera iz Poljske koji su kratkoročno volontirali u Udruzi za mlade Alfa Albona na festivalu Labin Art Republika i Međunarodnim ljetnim kampovima za mlade. Isti je pružio iskustveno učenje, njegovanje i razvijanje interkulturalnog dijaloga i međusobnog razumijevanja. Projekt je sufinanciran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Mladi na djelu u iznosu od 4.896,00 EUR. Damian Maciag (Radom), Dorian Raszka (Bydgoszcz) i Piotr Aleksander Walker (Siemianowice Slaskie) iz Poljske

SLIKA 5

6) „CROSS BORDER“ (2014. godina) – projekt je uključivao 4 volontera iz Francuske koji su kratkoročno volontirali u Udruzi za mlade Alfa Albona u Labinu na projektu koji je težio promicanju i širenju vrijednosti volontiranja, zajedno sa stvaranjem mogućnosti za aktivni angažman mladih. Projekt je sufinanciran od strane Francuske Nacionalne agencije kroz program Erasmus + u iznosu od 6.980,00 EUR. Volonteri: Carla Jemia (Marseille), Cedric Jouy (Six-Fours les Plages), Romain Isnard (Saint Bonnet en Champsaur) i Salima Ezzaymoussi (Orange) iz Francuske

SLIKA 6

7) „LEARN AND LEAD“ (2014. godina) – projekt uključuje dva volontera s manje mogućnosti iz Španjolske i Portugala, koji volontiraju u udruzi za mlade Alfa Albona u Labinu kroz 6 mjeseci na projektu koji teži promicanju i širenju vrijednosti volontiranja zajedno sa stvaranjem mogućnosti za aktivan angažman mladih. Projekt je sufinanciran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Erasmus + u iznosu od 9.070,00 EUR. German Gallego Molinero iz Španjolske (Granada) i Rui Lopez Azevedo iz Portugala (Riachos).

SLIKA 7

8) „COMMUNITY AGENTS“  (2015. godina) – projekt uključuje 6 mladih i mladih s manje mogućnosti iz 6 različitih zemalja: Španjolske, Mađarske, Belgije,  Portugala, Slovačke i Finske na dugoročno volontiranje u trajanju od godine dana u Labinu. Projekt teži promicanju i širenju vrijednosti volontiranja, EU građanstva, kulturnih razlika i aktivnog sudjelovanja zajedno sa stvaranjem mogućnosti za poboljšanje aktivnog angažmana u zajednici, susreta s izazovima, razvoju novih znanja i životnih vještina kojima će isti poboljšati svoje društvene i profesionalne puteve. Projekt je sufinanciran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Erasmus + u iznosu od 51.155,00 EUR. Volonteri: Aitor Rando Roldan (Malaga, Španjolska), Peter Nagy (Dunaujvaros, Mađarska), Joana Pereira (Sobrado-Valongo, Portugal), Maria Kapustova (Markušovce, Slovačka), Paivi Elina Hartikainen (Rautavaara, Finska) i Richard Verbrrughen (Vaux-sous-Chevremont, Belgija).

12006115_706625196147603_1868837407792842988_n

9) „SPY – SPECIAL PROJECT FOR YOUTH“ (2015. godina) –  je kratkoročni projekt u okviru Europske volonterske službe u sklopu kojeg će Udruga za mlade Alfa Albona ugostiti 4 mlade osobe s manje mogućnosti iz Finske, Portugala, Cipra i Francuske na Međunarodnim ljetnim kampovima za mlade i na festivalu Labin Art Republika. Projekt je usmjeren na neformalno obrazovanje u kontekstu kulturnog obrazovanja s kombinacijom različitih aktivnosti kako bi sudionici stekli znanja i bili u mogućnosti da dijele i izraze svoja mišljenja, iskustva i vezana uz teme projekta, ali i produbiti svoje razumijevanje o važnosti umjetnosti, okoliša, različitih kultura kao resursa za jačanje socijalnih i osobnih vještina. Projekt je sufinanciran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Erasmus + u iznosu od 6.613,00 EUR. Volonteri: Samuel Jospeh (Orleans, Francuska), Charalampia Miller (Nicosia, Cipar), Tiago Miguel Moreira Fernandez (Porto, Portugal) i Vilma Molsa (Kuopio, Finska).

IMG_8906

10)“DECIDE AND DEVELOP” (2015. godina) – kratkoročni projekt koji uključuje 3 osobe iz Španjolske i Njemačke na različitim aktivnostima u lokalnom klubu mladih s ciljem promicanja vrijednosti volonterstva, neformalnog načina obrazovanja, aktivnog sudjelovanja i važnosti Europskog građanstva. Željeni učinak je da ovaj projekt utječe na naše volontere i njihov budući život osnažujući ih sa socijalnim vještinama, kreativnošću, oodogovrnim odlučivanjem i vodstvom, kao i na promociju Erasmus + programa i svih mogućnosti koji isti nudi.

decide picture

Projekt je sufinanciran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Erasmus + u iznosu od 6.528,00 EUR. Volonteri: Adrian Villalba Baena (Rincon de la Victoria, Španjolska), Jule Mainka (Karlsruhe, Njemačka) i Sandra Ferri Llinares (Alcoi, Španjolska).
IMG_1616-min

11) „COMMUNITY AGENTS 2“  (2016. godina) – projekt uključuje 3  mladih i mladih s manje mogućnosti iz 3 različite zemlje: Španjolske, Portugala i Italije na dugoročno volontiranje u trajanju od 10 mjeseci u Labinu. Isti ima za cilj podržati i razvijati inicijativu, poduzetnost, osjećaj pripadnosti Europskoj uniji i svijest o kulturnoj raznolikosti kao ključ jedinstva i napretka Europske unije. Projekt je sufinanciran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Erasmus + u iznosu od 22.166,00 EUR. Volonteri: Marc Martinez Pinar (Alzira, Španjolska), Helena Tiago Soares Das Neves (Olhao, Portugal), Gabriele Collina (Bologna, Italija).

img-20160613-wa0007
12) “SPY” (2016. godina) – kratkoročni projekt u kojem sudjeluje dvoje mladih s manje mogućnosti iz Francuske u aktivnosti vezane uz organizaciju i provedbu ljetnih kampova za mlade. Projekt je sufinanciran od strane Francuske Nacionalne agencije kroz program Erasmus +. Volonteri: Damien Bailleul (Meurchin) i Alice Kerninon (Taule).
         rsz_20160702_203733_hdr  img_5698
13) “THE POWER OF NON FORMAL EDUCATION – TAKE THE EVS CHALLENGE” (2016. godina) – kratkoročni projekt u kojem sudjeluje 4 volontera iz Poljske kroz dva perioda službe na aktivnostima vezanim uz organizaciju aktivnosti za mlade, održavanju radionica u lokalnom klubu mladih, podršku i pomoć pri traženju informacija za mlade i objavljivanju istih kroz info centar, promociju Europske volonterske službe. Projekt je sufinanciran od strane Poljske Nacionalne agencije kroz program Erasmus +. Volonteri: Patrycja Jastrzebska (Opole), Norbert Cieszynski (Olsztyn), Barbara Sabina Biel (Wroclaw) i Ewelina Koc (Otwock).
13817121_10209723003457562_614019019_n ewelina-i-barbara
 14) “CONNECT AND CREATE” (2017. godina) – dugoročni projekt koji uključuje troje mladih i mladih s manje mogućnosti iz Španjolske, Italije i Slovenije u angažman vezan uz rad županijskog info centra, lokalnog volonterskog centra, centra za mlade, međunarodnih ljetnih kampova te ostalih aktivnosti za mlade koje udruga provodi. Projekt je sufinanciran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Erasmus + u iznosu od 13.945,00 EUR. Volonteri: Edgar Alarcon Para (Barcelona, Španjolska), Marco Faccin (Carnago, Italija) i Maša Viršček (Ljubljana, Slovenija).
evs connect and create
15) “ACTIVE SUMMER” (2017. godina) – kratkoročni projekt u kojem četvero mladih iz Francuske pomaže na aktivnostima vezanim za međunarodne ljetne kampove za mlade. Projekt je sufinanciran od strane Francuske nacionalne agencije kroz program Erasmus +. Volonteri: Maxime Elipot (Lens), Oceane Carpentier (Lens), Justine Lorthios (Wavrin), Claire Dissaux (Lens).
evs active summer
16) “NEW SHAPE OF YOUR LIFE” (2017. godina) – kratkoročni projekt u tri različita termina u sklopu kojeg šestero mladih iz Poljske u udruzi volontira na aktivnostima vezanim uz umjetnost, ekologiju te različitih kultura kao resursa za poboljšanje društvenih i osobnih vještina. Projekt je sufinanciran od strane Poljske nacionalne agencije kroz program Erasmus +. Volonteri: Izabela Lozicka (Rybnik), Aleksandra Kempinska (Rybnik), Oliwia Chadalaj (Blachownia), Natalia Kulpa (Nowy sacz).
evs new shape 1evs new shape22815087_1382843178525798_8389863863491381884_n
17) “EVS ADVENTURE” (2018./2019. godina) – dugoročni EVS projekt u sklopu kojeg  šestero volontera iz Španjolske, Portugala i Italije, odnosno Francuske ima priliku educirati se o radu udruge, neformalnom načinu obrazovanja, radu s mladima i radu kroz info centar za mlade ali i volonterski centar, pomoći pri organizaciji i implementaciji ljetnih kampova za mlade, ali i drugih aktivnosti za mlade u lokalnoj zajednici. Projekt je sufinanciran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Erasmus + u iznosu od 34.496,00 EUR. Volonteri 2018.: Joao Barge Cunha (Portugal), Josu Ortiz de Urbina i Javier Alaiz (Španjolska), Linda Obronova i Susanna Arru (Italija). Volonteri 2019.: Mateo Garcia Rodriguez (Španjolska), Rute Morgado (Portugal) i Chabane Yannis Bachouchi (Francuska).

18) “BLIZEJ LUDZI – BLIZEJ SWIATA” (2018. –  2021. godina) – projekt smo provodili u partnerstvu sa poljskom udrugom EFM te u više navrata po dva mjeseca ugostili sveukupno 12 volontera. Oni su nam sa svojim vještinama i znanjima pomagali u organizaciji međunarodnog ljetnog kampa. 2018. godine sa nama su bile Aleksandra Pekala i Katarzyna Kudelska, a 2019. Adrian Kaliszuk i Patrycja Mielniczek.

2020. godine, zbog nemogućnosti organiziranja kampa, organizirali smo dječje radionice u gradu. Pritom su nam pomagali Alicja i Kinga Bialek, Agata Osmenda i Jeremi Angowski. Projekt smo završili u proljeće 2021. godine kada su sa nama bile: Iga Lisowska, Joanna Ossowska, Anna Tymiec i Agata Flisikowska.