Udruga za mlade Alfa Albona u sklopu svojih samofinancirajućih djelatnosti provodi dva puta godišnje ciklus radionice stranih jezika za početnike i napredne i to engleski, njemački, francuski i talijanski jezik. Radionice se održavaju po 40 školskih sati i to dva puta tjedno po dva školska sata.

 

photo2

Tijekom radionica, polaznici se testiraju kratkim blic-testovima kako bi provjerili svoje znanje. Osim klasičnog predavanja, sudionici na interaktivan način usvajaju znanje, pa osim prezentacija, mentalnih mapa, uče kroz produkciju dijaloga, slušanjem i gledanjem raznih audio i video snimki kako bi imali pristup autentičnim situacijama, ponavljanjem putem pismenih vježbi, ali i kroz igre kao što su Pictionary i slično.

DSC_1418

Osim aktivnog sudjelovanja na satu, polaznici su dobivaju i zadaće, što ih je potiče da i kod kuće posvete nešto vremena učenju. Na kraju ciklusa, polaznici  pristupaju završnom ispitu čiji je cilj provjeriti njihovo novostečeno znanje.

photo1
Program i teme, materijali i organizacija radionica kreirani su na temelju dosadašnjeg iskustva i obrazovanja naših volontera i vanjskih suradnika. Pristup radionicama je u skladu sa metodičkim pravilima te su satovi organizirani po načelu „uvod- obrada- vježbanje“ (kada se obrađivalo novo gradivo).

DSC_1422

Na svim radionicama potiče se sudionike za aktivost, kako u reprodukciji tako i u produkciji novog znanja. Teme su prilagođene polaznicima te im je ponuđeno eventualno dodavanje neke teme koja ih zanima izvan predstavljenog programa.