Županijski info centar za mlade rezultat je dvogodišnje suradnje između udruge Alfa Albona i Regionalnog info centra za mlade UMKI iz Rijeke. Kroz partnerstvo s Udrugom mladih Korak ispred iz Rijeke, Udrugom mladih Carpe Diem iz Karlovca te udrugom Bužimski izvori iz Gospića provodimo informiranje mladih po načelima ERYICA-e (Europske agencije za informiranje i savjetovanje mladih).

Udruga za mlade Alfa Albona započela je sa provedbom projekta “Info centar za mlade Labin” koji je osmišljen kao središnje mjesto za prikupljanje i sistematizaciju različitih informacija od interesa za mlade kao i platforma za diseminaciju istih te pružanje ostalih usluga vezanih za informiranje mladih i omogućavanje pristupa putem suvremenih tehnologija.
U sklopu projekta, udruga za mlade Alfa Albona je jednom tjedno pripremala i vodila vijesti na Radio Labinu.
Emisija se emitirala svakog četvrtka u 16:30 h.

Radijska emisija Info centar emitirala se uz financijsku podršku Ministarstva socijalne politike i mladih u sklopu projekta Info centar za mlade Labin u 2014./2015.godinu.

Udruga za mlade Alfa Albona bila je korisnica trogodišnje institucionalne potpore Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za područja informiranja mladih, mobilnost mladih i društvenog poduzetništva u razdoblju od 2016. do 2018. godine.

Osim toga, udruga je Eurodeskov multiplikator od 2013.godine. Više o Eurodesku možete pročitati ovdje.

1488466078_ed-trans

Također, u 2017. udruga je pokrenula portal Informiraj.me s ciljem informiranja mladih o njima zanimljivim temama kroz 7 prioritetnih programa Nacionalnog programa za mlade: Obrazovanje, profesionalno osposobljavanje i usavršavanje u kontekstu cjeloživotnog učenja, Zapošljavanje i poduzetništvo, Socijalna zaštita i uključivanje, Zdravlje i zdravstvena zaštita, Aktivno sudjelovanje mladih u društvu, Kultura i mladi i Mladi u europskom i globalnom okruženju.

Informiraj.me je u potpunosti neprofitni medij na kojem rade zaposleni iz udruge Alfa Albona uz pomoć volontera kako bi mladima servirao uvijek aktualne i potpuno objektivne teme.

Portalu možete pristupiti na sljedećem linku.

Udruga za mlade Alfa Albona je korisnica institucionalne podrške od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Informiraj.me portal je potpomognut financijskim sredstvima Grada Labina kroz natječaj za redovno financiranje udruga u 2017.godini.