Županijski info centar za mlade rezultat je dvogodišnje suradnje između udruge Alfa Albona i Regionalnog info centra za mlade UMKI iz Rijeke. Kroz partnerstvo s Udrugom mladih Korak ispred iz Rijeke, Udrugom mladih Carpe Diem iz Karlovca te udrugom Bužimski izvori iz Gospića provodimo informiranje mladih po načelima ERYICA-e (Europske agencije za informiranje i savjetovanje mladih).

Udruga za mlade Alfa Albona započela je sa provedbom projekta “Info centar za mlade Labin” koji je osmišljen kao središnje mjesto za prikupljanje i sistematizaciju različitih informacija od interesa za mlade kao i platforma za diseminaciju istih te pružanje ostalih usluga vezanih za informiranje mladih i omogućavanje pristupa putem suvremenih tehnologija.
U sklopu projekta, udruga za mlade Alfa Albona je jednom tjedno pripremala i vodila vijesti na Radio Labinu.
Emisija se emitirala svakog četvrtka u 16:30 h.

Radijska emisija Info centar emitirala se uz financijsku podršku Ministarstva socijalne politike i mladih u sklopu projekta Info centar za mlade Labin u 2014./2015.godinu.

Udruga za mlade Alfa Albona je korisnica trogodišnje institucionalne potpore Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za područja informiranja mladih, mobilnost mladih i društvenog poduzetništva.

Osim toga, udruga je Eurodeskov multiplikator od 2013.godine. Više o Eurodesku možete pročitati ovdje.

1488466078_ed-trans