Mateja Pancelat je nedavno u ime udruge za mlade Alfa Albona sudjelovala na Partnership Building Activity-ju održanom u glavnom gradu Armenije, u Yeravanu.

Njezino iskustvo vam u potpunosti prenosimo u nastavku:

20161003_110108“Od 2. – 20.listopada imala sam priliku sudjelovati na sedmodnevnom Partnership Building Activity-ju nazvanom “Need education to work” u glavnom gradu Armenije – Yerevanu. Prijavila sam se na edukaciju prvenstveno radi umrežavanja sa drugim mladima i razmjeni iskustava. Zanimljivo je bilo upoznati se s problemima mladih u državama poput Gruzije, Armenije, Bjelorusije, Ukrajine o kojima znamo da se osjeća ruski socijalizam, ali zapravo ne znamo koliko mnogo je još uvijek prisutan.

Ljudi koji su se prijavili bili su puni iskustva i zanimljivih osobnosti tako da smo jednostavno uživali u druženjima i zadacima kroz koje smo jedni druge upoznavali i trudili se predočiti situaciju mladih u našoj državi. Predstavljali smo i rad naših udruga, tako da smo s ponosom pričali o Alfa Alboni i sve što ona predstavlja. O Armeniji sam možda znala dvije činjenice, a sad sam imala priliku u 7 dana upoznati glavni grad, ljude i okolicu.

Nisam imala stvoren nikakav stereotip, niti sam si mogla predočiti što me očekuje. Očarao me krajolik i ruski jezik koji povezuje sve obližnje države. Po povratku sam spremila u džep dobar broj kvalitetnih prijateljstava. Jedno je i prijateljstvo s Ivonom, s kojom sam prošla cijeli ovaj dugi put do Armenije. Osim toga, sreli smo i Petra koji tamo ide u srednju školu koji nas je počastio armenskom kavom.”

unnamed