Hrvatska mreža volonterskih centara i Mreža mladih Hrvatske organiziraju manifestaciju Hrvatska volontira kojom se na nacionalnoj razini nastoji mobilizirati velik broj organizatora volontiranja i volontera kako bi se istaknuo ogroman značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni i vrednuje.

Hrvatska Volontira ove će se godine održati od 18. do 23. svibnja 2015. u sklopu projekta “Prema punim potencijalima – Volontiranje osnažuje ljude i zajednice”, a uključit će veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje.

Bilo da se radi o već postojećim, vašim redovnim aktivnostima vaše organizacije ili o nekim novim aktivnostima koje će pratiti glavne poruke, priključite se manifestaciji Hrvatska volontira u tjednu od 18. do 23. svibnja 2015.

Aktivnosti koje planirate provesti ove godine valja prijaviti isključivo putem online baze volonterskih aktivnosti. Registraciji i prijavi volonterskih aktivnosti možete pristupiti na sljedećoj poveznici.

Baza je jednostavna za rukovanje, no ukoliko putem prijave naiđete na poteškoće, pažljivo pročitajte upute o korištenju.

Planirane volonterske aktivnosti u sklopu manifestacije Hrvatska volontira potrebno je prijaviti, tj.unijeti u bazu najkasnije do 06.svibnja 2015. Unesene informacije činit će objedinjeni popis koji će kao takav biti dostupan javnosti na nacionalnoj i lokalnoj razini.

Ovogodišnjom manifestacijom želi se podsjetiti  koliko dobroga volontiranje donosi svakom pojedincu,  zajednici u kojoj živi, a time i društvu u cjelini. Volonteri jesu pomagači,  ali su oni i pokretači i nositelji pozitivnih promjena te graditelji zajednica u kojima se osnažuju pojedinci i ima sve manje  „gladnih“ i ranjivih.

Uključite se u obilježavanje manifestacije Hrvatska Volontira i promičite vrijednosti i važnost volontiranja.