U kampu Tunarica, od 01. do 08. rujna 2016. godine u organizaciji Udruge za mlade Alfa Albona održao se trening pod nazivom „Restart humanity!“ na temu ljudskih prava u kontekstu problema migranata i nenasilja.

Projekt je uključivao ukupno 20 sudionika iz 5 različitih zemalja: Hrvatske, Srbije, Austrije, Slovenije i Makedonije, a financiran je od strane programa Erasmus + od strane Agencije za mobilnost i programe EU. Partneri udruzi Alfa Albona na projektu su bili Association for International Mobility Vinica iz Makedonije, Connect, društvo za promocijo aktivnega drzavljanstva iz Murske Sobote u Sloveniji, Bestseller iz Beograda u Srbiji i Organisation serbischer Studenten im Ausland Wien iz Beča u Austriji.

Sve aktivnosti bazirale su se na neformalnom načinu učenja, a iste su imale imaju tendenciju da sudionicima omoguće dodatne vještine vezane uz komunikaciju i rješavanje sukoba, unaprijede znanja o ljudskim pravima i pravima migranata, podignu svijest o ljudskim pravima, prenesu znanja o specifičnim metodama i alatima koji su korisni u radu na projektima i aktivnostima vezanim uz ljudska prava, a isti je usmjeren na motivaciju sudionika na aktivnu participaciju u društvu, pokretanju novih aktivnosti i projekata vezanih uz temu treninga.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.