U razdoblju od 17. do 21. prosinca 2019. godine sudjelovali smo na aktivnosti transnacionalne suradnje pod nazivom „MOSAIC – Model Of Strategic Approach in International Cooperation in volunteering in EuroMed“ koji se održao u Jordanu.

Kroz tri dana održavanja aktivnosti sudionici su saznali nove informacije, uspostavili transnacionalnu suradnju te podijelili iskustva na području Erasmus+ i projekata Europskih snaga solidarnosti.

Na prekrasnoj lokaciji, pored Mrtvog mora, naša je Magdalena imala priliku učiti i razvijati projekte za mlade te uspostaviti potencijalno partnerstvo sa čak 30 organizacija koje se bave mladima iz cijele Europe te iz zemalja južnog Mediterana, a koje se bave europskim projektima.

Osim sklapanja potencijalnih partnerstava, dio radionica bio je posvećen i razvijanju specijaliziranog edukativnog alata za razvoj kompetencija kod osoba koje rade na projektima za mlade i volonterskim projektima. Nekoliko su sesija vodili sami sudionici – mentoriranje volontera, konflikt menadžment, komunikacijski alati.

Ova će aktivnost zasigurno doprinijeti razvoju novih projektnih ideja, sklapanju novih partnerstava i umrežavanja u sklopu ESS-a između programskih zemalja i zemalja južnog Mediterana.