U razdoblju od 22. do 24.  siječnja 2019. sudjelovali smo na edukaciji za projekt KRUG – KultuRa, Umjetnost i Građani u Zagrebu.

Projekt KRUG – KultuRa, Umjetnost i Građani doprinosi razvijanju civilno-javnog partnerstva u provođenju inkluzivne misije lokalnih kulturnih organizacija koristeći modele sudioničkog upravljanja provodeći edukativne radionice u Zagrebu, Splitu, Labinu i Općini Brestovac, kulturne i umjetničke projekte (9) koji sadrže aktivnosti podizanja javne svijesti o civilnom-javnom partnerstvu i sudioničkom upravljanju u kulturi. Realizacijom predviđenih aktivnosti partneri će doprinijeti kreiranju i provedbi modela novog koncepta civilno-javnog i inkluzivnog partnerstva u kulturi.

Naš udio u projektu kao partnera bit će organizacija dviju kreativnih radionica – jedne vezane uz likovnu umjetnost, a druge uz filmsku umjetnost. Osim toga građanima i lokalnim akterima u kulturi kroz niz aktivnosti – putem radionica o sudioničkom upravljanju, panel rasprava te okruglih stolova – dat ćemo uvid u projekt i informirati o aktivnostima koje isti donosi.

Alfa Albona će sve aktivnosti odrađivati u partnerstvu sa Pučkim otvorenim učilištem Labin.

Na spomenutoj edukaciji imali smo prilike bolje upoznati ostale partnerske organizacije, slušali o civilno-javnim partnerstvima i važnosti njihove suradnje sa civilnim društvom, razglabali o prostornim kapacitetima i ulozi prostora u provedbi projekata i općenito njegova uloga u poslovanju, a ponajviše smo raspravljali o detaljima iz partnerskog sporazuma, odnosno našim obavezama za uspješnu provedbu projekta.

Projekt traje od 29. listopada 2018. do 29. travnja 2020. godine.

Nositelj projekta je Pučko otvoreno učilište Zagreb, a sufinanciran je od strane Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.

.