Udruga za mlade Alfa Albona je 5.veljače pokrenula kratku inicijativu kojoj je cilj potaknuti javnost na sigurnije korištenje svih oblika tehnologije, posebice među populacijom djece i mladih.
Tako je svakog dana, počevši od 5.veljače na svom Facebook fanpage-u objavila video kojim je upozoravala mlade na potencijalne opasnosti nesavjesnog korištenja tehnologije. Osim toga, volonter Europske volonterske službe German Gallego Molinero izradio je sliku koja će biti postavljena kao cover slika Facebook stranice udruge do kraja ovog tjedna. Također, radijska emisija udruge Info centar koja se emitira četvrtkom na Radio Labinu u potpunosti će biti posvećena navedenoj temi, a gosti će biti stručnjaci iz tog područja.

10984928_10205251546142343_1967490299_n
Dan sigurnijeg Interneta (SID) organizira organizacija Insafe u veljači svake godine. Cilj inicijative je promicanje sigurnijeg i odgovornijeg korištenje online tehnologije i mobilnih telefona, posebice među djecom i mladima diljem svijeta.
Dan sigurnijeg Interneta 2015. će se ove godine slaviti 10. veljače uz slogan kampanje “Ajmo stvoriti bolji Internet zajedno”.
Safer Internet Day se u svijetu obilježava već 11 godina zaredom, a o inicijativi možete više pročitati na njihovoj službenoj stranici.

Obilježavanje Safer Internet Day-a potpomognuto je od strane Ministarstva socijalne politike i mladih.