Od 14. do 16. svibnja 2018. godine u Društvenom centru Rojc u Puli održan je drugi, ujedno i posljednji modul izobrazbe za koordinatore volontera pod nazivom „Menadžment volonterskih programa“. Edukacija se održala u sklopu projekta PORIV – podrška razvoju infrastrukture volonterstva čiji je nositelj Volonterski Centar Udruge SMART u suradnji sa Volonterskim Centrom Istra, Carpe diem – udrugom za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih, Domom za odgoj djece i mladeži Rijeka te Hrvatskim centrom za razvoj volonterstva. Projekt je financiran sredstvima Europske Unije i Europskog socijalnog fonda, a provodi se u razdoblju od 1. lipnja 2017. godine do 31. svibnja 2019. godine.

Podsjetimo da se prvi dio edukacije održao krajem ožujka gdje su predstavnici desetak udruga i ustanova imali priliku upoznati se sa temama nužnima za obavljanje poslova vezanima uz volonterske programe unutar svojih organizacija. Dok je prvi modul bio orijentiran na općenitije teoretske pojmove kako bi se sudionicima čim više približilo i pojasnilo znanje vezano uz volontiranje i adekvatno provođenje volonterskih programa, na drugom su dijelu edukacije sudionici detaljnije prolazili kroz faze menadžmenta i praktičnim primjerima usavršavali znanje stečeno na prijašnjoj edukaciji.

Kao i na prvom modulu, izobrazbu su vodile trenerice Marta Hauser i Tamara Fabac, ispred Udruge za razvoj civilnog društva SMART – Volonterski centar Rijeka, te Aleksandra Lera ispred Volonterskog centra Istra.

U ime naše udruge sudjelovala je Anja Šumberac.

IMG_20180516_123421