Festival dokumentarnog filma Shpeena DOX će ove godine doživjeti svoje treće izdanje. Od 20. do 22.srpnja, kroz 3 festivalske večeri, 2 radionice za djecu, jedan glazbeni koncert i još mnogo iznenađenja, svi će zainteresirani moći “osvježiti se dobrim filmom”.

Kao i inače, sav je sadržaj festivala besplatan te je prilagođen i stranom tržištu.

Ove je godine festival prepoznat i od strane donatora te je tako projekt financiran od strane Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te Zaklade „Kajo Dadić“ iz sredstava Filantropskog fonda “Zajedno za zajednicu” te od strane HEP-a kroz natječaj „Svjetlo na zajedničkom putu.“

Shpeena DOX festival dio je programa Labin Art Republike.

Festival službeno otvara projekcija filma “143° “ pulskog redatelja Danila Lole Ilića  kojeg će svi zainteresirani moći pogledati u ponedjeljak, 10.srpnja u 19:00 h u Gradskoj knjižnici Labin te se ujedno družiti sa redateljem te producenticom i glavnom aktericom filma Aidom Šehić.

143° je dokumentarni film o mladoj sportašici Aidi koja je odlučila pomaknuti vlastite limite i upustiti se u zahtjevni, dvadeset kilometarski plivački poduhvat povezujući dva svjetionika. Tijekom njezinih intenzivnih, psihofizičkih priprema, Aida progovara o osobnom razvoju kroz sport, kreativnoj energiji i osjećaju ispunjenog življenja kojeg je potrebno imati, prijateljstvu kao bitnom elementu, ishodištu vlastite motivacije te o važnosti palijativne skrbi čiji su simboli upravo svjetionici. Inicijalna povezanost s morem kao kompleksnim medijem Aidi istodobno predstavlja vječni izazov i inspiraciju, a u najtežim trenutcima i utjehu.

Dođite na službeno otvorenje festivala u ponedjeljak, 10.srpnja u 19:00 u Gradsku knjižnicu Labin!

 

ZZZ logo LOGO_Zaklada Kajo Dadic LOGO_Zaklada.jpeg