U ponedjeljak, 23.siječnja održali smo prvi radni sastanak u sklopu projekta Regionalni program za mlade Istarske županije. Marta Berčić voditeljica metodologije za izradu RPMIŽ iz DIP, Rijeka predstavila je aktivnosti koje savjeti mladih s područja Istarske županije moraju sprovesti u lokalnim sredinama u cilju izrade što kvalitetnijeg Regionalnog programa koji će kroz narednih nekoliko godina poboljšati kvalitetu života mladih u Istarskoj županiji.

WP_20170123_001

Sastanku su prisustvovali predstavnici članova savjeta mladih gradova i općina Istarske županije i Savjet mladih Istarske županije s partnerima Udruga mladih i Alumni FET Pula Alfa Albona te nositeljem (Istarska županija) i stručnim suradnicima na projektu DIP, Rijeka i Udruga Garažno Društvo kako bi što više mladih bilo kvalitetno informirano i uključeno u sve faze izrade programa. Na sastanku i edukaciji za provedbu prikupljanja podataka o kapacitiranosti organizacija civilnog društva i njihovoj spremnosti za doprinos izradi programa za mlade sudjelovalo je 20 -tak mladih iz Buzeta, Pazina, Medulina, Pule, Labina, Poreča i dr.

WP_20170123_002

Pozivamo i sve druge savjete mladih, ali i udruge mladih i za mlade iz Istarske županije da nam se što prije jave kako bi se uključili u izradu programa. Javiti se možete bilo kojoj od navedenih udruga.