U petak, 17. srpnja 2020. godine u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Zagrebu održana je završna konferencija projekta KRUG – KultuRa, Umjetnost i Građani.

Na konferenciji su se okupili svi projektni partneri  – Pučko otvoreno učilište Zagreb kao nositelj projekta, zatim Udruga za kulturu, umjetnost i turizam osoba oštećena sluha Hrvatske “Svijet tišine”, Slama – Udruga za poticanje umjetničke svijesti u društvu, Pučko otvoreno učilište Labin, Udruga “Alfa Albona”, Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata i Udruga Festival mediteranskog filma Split.

Prije održavanja same konferencije iskoristila se prilika i za održavanje 3. sastanka projektnog tima.

Na konferenciji su javnosti svi partneri prikazali krajnje rezultate projekta u svome gradu, odnosno ispunjenu svrhu projekta – razvoj civilno-javnog partnerstva u provođenju inkluzivne misije lokalnih kulturnih organizacija koristeći modele sudioničkog upravljanja te koji su rezultati nastali po završetku projekta i kakva je održivost projekta nakon završetka.

Također, predstavljena je brošura projekta koja za cilj ima prikazati Model sudioničkog upravljanja u kulturi i aktivnosti podizanja javne svijesti u lokalnim zajednicama. Brošura projekta je informativnog karaktera u kojoj su sve važne informacije o projektu, projektnim aktivnostima, projektnim rezultatima, sudionicima u projektu. Brošuru možete preuzeti na poveznici.

Podsjetimo, projekt KRUG – KultuRa, Umjetnost i Građani doprinosi razvijanju civilno-javnog partnerstva u provođenju inkluzivne misije lokalnih kulturnih organizacija koristeći modele sudioničkog upravljanja provodeći edukativne radionice u Zagrebu, Splitu, Labinu i Općini Brestovac, kulturne i umjetničke projekte (9) koji sadrže aktivnosti podizanja javne svijesti o civilnom-javnom partnerstvu i sudioničkom upravljanju u kulturi. Realizacijom predviđenih aktivnosti partneri će doprinijeti kreiranju i provedbi modela novog koncepta civilno-javnog i inkluzivnog partnerstva u kulturi.

Predviđeno trajanje projekta bilo je od 29. listopada 2018. do 29. travnja 2020. godine, ali je zbog okolnosti nastalih posljedicama korona virusa isti produžen do 31. srpnja kako bi svi partneri uspjeli provesti sve planirane aktivnosti.