Od 7. veljače do 1. lipnja 2020. godine traje projekt “Way To Go” u kojem Alfa Albona ugošćuje troje volontera iz Francuske. Projekt je odobren putem Europskih snaga solidarnosti.

Alfa Albona u projektu sudjeluje kao organizacija primatelj dok je organizacija pošiljatelj i-PEICC iz Montpelliera iz Francuske.

Labin će tako na gotovo četiri mjeseca postati novi dom Ariane, Agathe i Alexisu. Ariane dolazi iz Pariza, ima 23 godine i u ovo volontersko iskustvo se upustila kako bi bolje upoznala samu sebe te stekla nova znanja i vještine. Agathe je 19-godišnjakinja koju je vlastita radoznalost potakla na volontiranje u Hrvatskoj. Alexis ubrzo puni 19 godina, putoholičar u duši, ovdje je prvenstveno kako bi upoznao novu kulturu i ljude, ali i naučio nešto novo.

Njihova volonterska služba bit će kombinacija rada u uredu i terenskog rada – pomoći će nam u osmišljavanju i realizaciji aktivnosti koji nas očekuju u naredna četiri mjeseca poput razmjene mladih zakazane za drugu polovicu ožujka, pripreme za ljetni kamp kroz mjesec svibanj, pomoć u sortirnici Humana Nova Istra…