Udruga Alfa Albona se i ove godine uključuje u manifestaciju Hrvatska volontira. Tim povodom organizirat ćemo volontersku akciju čišćenja i pripreme ljetnog kampa udruge u Tunarici.

Tražimo 10 volontera koji su voljni svoje slobodno vrijeme provesti na svježem zraku, u dobrom društvu i pozitivnom okruženju te nam se pridružiti da zajedničkim snagama učinimo naš kamp ljepšim i ugodnijim mjestom za boravak.

Akcija će se održati u subotu, 14. svibnja 2022. od 9:00 do 13:00 sati.

Svu potrebnu opremu (škare, alat, rukavice, vreće za smeće…) osigurat će Udruga, ako i osvježenje i malu zakusku po završetku posla.

Molimo sve zainteresirane da svoje sudjelovanje prijave do petka, 13. svibnja na broj telefona: 0989588269 (Anja).

Nacionalna kampanja Hrvatska volontira odvija se dvanaestu godinu za redom, a koordinira je Hrvatski centar za razvoj volonterstva.

Kampanjom se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Kako bi se istaknuo potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem kada se povežu građani i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora, ovom manifestacijom nastoji se potaknuti što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na uključivanje u različite društveno korisne aktivnosti i time promovirati vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca.