Od 16. do 26. ožujka 2020. godine Udruga Alfa Albona bit će domaćin razmjene mladih pod nazivom “Stand up for your rights”.

U Labinu će o ljudskim pravima učiti i raspravljati mladi iz sedam zemalja: Slovačke, Mađarske, Poljske, Italije, Latvije, Španjolske i Hrvatske.

Kroz 10 dana trajanja razmjene, sudionici će na interaktivan način naučiti ponešto o ljudskim pravima i temama kao što su rodna (ne)jednakost, diskriminacija, inkluzivnost, aktivno građanstvo, stereotipi i slično.

Cilj ovog projekta je omogućiti mladima da se informiraju o svojim mogućnostima i pravima, potaknuti njihov osobni rast i razvoj te pridonijeti njihovim vještinama kojima će postati aktivni građani koji će ustati protiv diskriminacije među mladima omogućujući njihovu inkluzivnost.

Kroz neformalno obrazovanje bit će im pruženo iskustvo i znanje koje će poboljšati njihovo kritičko mišljenje, aktivno djelovanje te ih osvijestiti o problematici ljudskih prava. Sudionici će se također kroz razmjenu iskustava upoznati sa stanjem stvari u ostalim zemljama sudionicama razmjene što će proširiti njihova dosadašnja uvjerenja, a osim toga imat će mogućnost upoznati se sa drugim kulturama, nacijama i običajima općenito.

Pratite naše komunikacijske kanale na kojima ćemo redovito izvještavati o projektu.

Projekt je financiran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz Erasmus + program.