U subotu, 24. siječnja u Splitu se održala treća po redu radionica izrade Lokalnog programa za mlade s područja LAG-a Škoji. Domaćin je bio CEDRA (Cluster za eko-društvene inovacije), a sudionici su bili udruga Buđenje, novi punopravni član LAG-a Škoji, udruga Održivi Otok te udruga Alfa Albona koja je imala čast biti i gost predavač.

unnamed (1)
Tako su Alen Halilović, predsjednik Udruge za mlade Alfa Albona i član Savjeta za mlade Vlade RH te Jelena Batelić, potpredsjednica Udruge za mlade Alfa Albona i voditeljica Info centra za mlade Istarske županije predstavili projekt “Zgrada društvenog poduzetništva”. To je projekt koji je već odavno prepoznat od strane struke, a nagrađen je na nacionalnoj razini kao najbolja socio-ekonomska ideja u 2012. godini, kao društvena inovacija 2013. godine, kao jedan od top 5 društveno-poduzetničkih projekata u 2014. godini, a trenutno konkurira i za European Award for Social Entrepreneurship and Disability.
Osim toga, predstavili su i ostale projekte iz područja mobilnosti i informiranja mladih te razvoja društvenog poduzetništva koje udruga kontinuirano provodi.

Teme o kojima se na radionici govorilo su:
– mobilnost,
– društveno poduzetništvo,
– informiranje mladih,
– strateško planiranje organizacije,
– procesi pripreme projekata za natječaje

Radionica je završila opuštenim druženjem, željom za daljnjom suradnjom, ali i novim idejama za budućnost.