U nadolazećem Tjednu mobilnosti  koji će se održati od 16. do 22.rujna, udruga za mlade Alfa Albona organizirat će dvije aktivnosti za djecu i mlade: Lov na blago za učenike petih razreda i Speed-date EVS za učenike završnih razreda srednje škole. Aktivnosti će se održati u petak popodne, 16.rujna.

Speed date EVS, 16.rujna, od 12:00-15:00, Rock caffe Labin

Sve koje zanima više kako izgleda Europska volonterska služba iz prve ruke, mogu u petak poslije škole doći do Rocka, upoznati naše “ljubavnike” odnosno EVS volontere udruge, popričati i saznati sve što ih zanima. Tko zna? Možda netko pronađe i srodnu dušu!

Speed date EVS je financijski potpomognut od strane Grada Labina u sklopu natječaja za redovno poslovanje udruge.

Lov na blago u Tjednu mobilnosti, 20.rujna, od 17:00- 19:00, stari grad Labin

Sudionici će se s organizatorima naći ispred Lože u starom gradu Labinu. Djeca će odgovaranjem određenih pitanja o Labinu morati naći određeno mjesto u Starom gradu i naći određeni predmet na tom mjestu. Cilj je u što kraćem vremenu pronaći sve predmete. Djeca se ekipiraju u 2 ili 3 grupe s maksimalno 5 djece u svakoj grupi. Dakle, broj sudionika je ograničen, a zainteresirani se trebaju javiti Ani Tavić što prije na mail: [email protected], na broj telefona: 098 9660 698 ili putem inboxa na fejsu Alfa Albone.

Europski tjedan mobilnosti – najveće događanje posvećeno održivoj mobilnosti i ove će se godine u Labinu održati u razdoblju od 16. do 22. rujna. Slogan kampanje za 2016. godinu glasi “Pametna mobilnost. Snažno gospodarstvo” (“Smart mobility. strong economy”). Iz pametne i održive mobilnosti proizlaze brojne prednosti za društvo, kao i za pojedince. Neke su financijske prirode, dok druge neposredno utječu na kvalitetu životu i zdravstveno stanje svakoga od nas.

Uvjeti za sudjelovanje u Europskom tjednu kretanja ostali su nepromijenjeni, što znači da je potrebno ispuniti barem jedan od tri tzv. „zlatna kriterija“ (organizacija tjedna aktivnosti, provedba najmanje jedne nove trajne mjere i održavanje “Dana bez automobila”).

Cjelovit program Europskog tjedna mobilnosti koji se održava u Gradu Labinu možete pogledati ovdje.