Udruga za mlade Alfa Albona je danas, 2.lipnja potpisala ugovor o financiranju projekta “Nonići surfaju” koji će biti financiran sredstvima Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva kroz natječaj “Mali projekti za bolje sutra”.

Projekt “Nonići surfaju” je osmišljen kako bi poboljšao kvalitetu života u lokalnoj zajednici za osobe starije životne dobi, ali i kako bi potaknuo međugeneracijsku solidarnost. Projekt koji uključuje i 10 lokalnih volontera, kroz interaktivne informatičke radionice osobe starije životne dobi upoznat će se s radom računala, učiti kako napisati tekst, kako pretraživati Internet, kako izraditi e-mail račun i Skype račun nakon čega slijedi zajedničko druženje uz plesnjak za sve građane Grada Labinu i izrada videa, ali i provjeru naučenih vještina. Trajanje projekta predviđeno je za period od 01.09.2017.-31.12.2017., a vrijednost projekta je 9.458,75 kuna.

Na području Istarske županije financirat će se ukupno 16 projekata, a u Labinu, osim Alfa Albone, Gradska knjižnica dobila je 10.500 kuna za projekt „Mala knjižnica – Kućica slova“, udruga Labin Art Express XXI za projekt „Inicijativa za rekreativno igranje stolnog tenisa u Klubu mladih“ dobila je 12.804 kune dok je Mjesni odbor Vinež za projekt Sportski poligon „Vinež“ dobio 15 tisuća kuna.