Prošlog se tjedna u Zadru od 27. do 30.ožujka održao drugi modul treninga za Eurodeskove multiplikatore. Osim 17 multiplikatora iz Hrvatske, na treningu je sudjelovalo i troje makedonskih multiplikatora. Trenerica je bila Dijana Kovačić, a kroz 4 dana održavanja treninga, sudionici su razmjenjivala svoja iskustva i prakse, učili o radu s mladima kroz kreativne zadatke, ponovili svoja znanja o Erasmus + programu, ali i međusobno se družili i poslovno umrežavali.

Eurodesk je besplatni info-servis Europske komisije koji mladima i svima koji rade s mladima pruža kvalitetne informacije o europskim programima i politikama za mlade, s ciljem promicanja mobilnosti u svrhu učenja i usavršavanja.

Hrvatski Eurodesk centar dio je europske mreže koju čine središnji ured u Bruxellesu, nacionalni koordinatori iz 34 europske države i preko 1200 lokalnih i regionalnih partnera – multiplikatora.

Osim Alfa Albone, multiplikatori u Hrvatskoj su i udruga ZUM, Regionalni info centar za mlade Rijeka- UMKI, CTK-Centar tehničke kulture, udruga Mladi u EU, udruga CINAZ, udruga Carpe Diem, Info zona, Europski dom Dubrovnik, ACT grupa, Mreža mladih Zagor, udruga IKS, udruga Impress, Europski dom Slavonski Brod, udruga Zamisli, PRONI i Mirovna grupa mladih Dunav.

Mrežu multiplikatora u Europi, ali i puno ostalih zanimljivih i korisnih informacija pogledaj ovdje.