cajanka

Udruga za mlade Alfa Albona obilježava ovog petka, 12. prosinca Mjesec borbe protiv ovisnosti, te ovim putem poziva sve zainteresirane na druženje uz topli napitak  u ugodnom društvu u uredu udruge od 19:00 h na adresi Kalić 2 u Starom gradu.

Cilj je informirati mlade od 13 do 30 godina, potaknuti mlade na biranje pozitivne alternative te osmisliti sa mladima različite inicijative u sklopu provođenja kvalitetnog slobodnog vremena.

Osim toga, udruga želi zahvaliti postojećim volonterima na uvijek spremnoj pomoći, ali i pružiti informacije i upoznati s radom udruge nove, potencijalne volontere.

“Čajanka” je zapravo pilot inicijativa mladih pokrenuta od strane Udruge za mlade Alfa Albona, u sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, mjeseca koji se obilježava u razdoblju od 15.studenog do 15.prosinca. Svake godine u navedenom razdoblju obilježavanje se provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, osobito droga, te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom problemu današnjice.

Za potrebe pilot-inicijative kreiran je i event na Facebooku kojeg možete pratiti na sljedećem linku.