Udruga za mlade Alfa Albona obilježila je Mjesec borbe protiv ovisnosti u petak 12.12. pilot projektom “Čajanka”.U večernjim satima u Centru za mlade družili smo se uz mirise raznovrsnih čajeva koje nam je za ovu posebnu prigodu donijela Anita Paliska. Od desetak vrsta čajeva ubranih proljetos u okolici Labina, iskušali smo mentu, kičicu, kadulju, bazgu te isprobali čaj koji je došao iz dalekog nam Tunisa.

Informirali smo se o čaju i njegovim ljekovitim svojstvima, načinima pripreme te načinima mješanja sastojaka. Uz “Čajanku” bilo je tu i drugih tema iz svakodnevice mladih, naročito onih vezanih za obrazovanje.Višesatno druženje proteklo je u ugodnoj i pozitivnoj atmosferi, te se nadamo da ćemo se vrlo brzo opet družiti.

Naravno, kako to kod nas biva, naši posjetioci bili su jako kreativni te su izradili bor i zaželjeli svima Sretan Božić i Novu Godinu.

Posebno nas je razveselilo što su nam u goste došla i neka nova lica, a i povećali smo svoju bazu volontera. Ovim putem žaželit ćemo svima ugodne božićne praznike, a Nicole i Sari dobrodošlicu u našu sada već veliku ekipu volontera.

“Čajanka” je pilot inicijativa mladih pokrenuta od strane Udruge za mlade Alfa Albona, u sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti.

Mjesec borbe protiv ovisnosti u Republici Hrvatskoj obilježava se u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca.

Centar za mlade Labin sufinanciran je od strane Ministarstva socijalne politike i mladih.