Povodom Europskog tjedna mladih Udruga za mlade Alfa Albona organizira foto natječaj te izložbu najboljih fotografija. Obilježavanje devetog izdanja Europskoga tjedna mladih održava se diljem Europe u razdoblju od 29. travnja do 5. svibnja 2019. godine. Ovogodišnja tema je „Demokracija i ja“.

Fokus Tjedna mladih je sudjelovanje mladih u donošenju odluka i sudjelovanje u demokratskim procesima,uoči predstojećih izbora za Europski parlament (23. do 26.5.2019.), te aktivno građanstvo i sudjelovanje mladih u zajednici, kao i prilike za mobilnost mladih.

Tijekom Tjedna mladih održavat će se brojna događanja i aktivnosti u 33 države, sudionice programa Europske unije Erasmus+, za čiju su koordinaciju i organizaciju zaslužne nacionalne agencije za provedbu programa Erasmus+ u suradnji s informacijskom mrežom za mlade Eurodesk. Alfa Albona u aktivnosti sudjeluje od 19. travnja do 3. svibnja – od 19. do 27. travnja prikupljat će se fotografije na temu „Demokracija i ja“, a od 29. travnja do 3. svibnja najbolje fotografije bit će izložene za javnost.

Uvjeti natječaja:

– svaka osoba može prijaviti najviše tri fotografije
– fotografija mora biti na temu „Demokracija i ja“
– uz fotografiju se mora priložiti naslov i kratak opis iste
– radovi se šalju na mail: [email protected]
– autor najbolje fotografije osvojit će poklon bon u fotografskom studiju
Autoru najbolje fotografije nagrada će biti uručena 29. travnja na otvorenju izložbe.