I ove godine povodom Time to Move kampanje Alfa Albona priprema brojne zanimljive aktivnosti na području Labina. Pripremili smo čak 13 aktivnosti – osam u kojima će građani moći „fizički“ uživati te pet na kojima će moći sudjelovati online.

Sa aktivnostima na otvorenom započinjemo u srijedu, 7. listopada 2020. godine i to Pub kvizom koji će se održati u Rock Caffeu Labin. 9. listopada, na čak tri lokacije u Labinu pripremamo čarobne kutije koje donose vrijedne nagrade. 14. listopada u sklopu dječjih radionica na edukativan i interaktivan način ćemo kampanju predstaviti polaznicima radionice. U subotu, 17. listopada, očekuje nas malo drugačiji oblik pješačenja, a motivacija će biti punktovi sa tradicionalnim jelima i pićima iz četiri zemlje Europe. Za cijelu obitelj pripremili smo igre na otvorenom i to u predivnom ambijentu parka skulptura Dubrova. Igrat ćemo se u subotu, 24. listopada u jutarnjim satima. Posljednju aktivnost smjestili smo u utorak 27. listopada kada će svi zainteresirani moći sudjelovati u lovu na blago.

Tijekom listopada ćete također moći sa nama podijeliti koja je Vaša zemlja iz snova na snovolovci postavljenoj ispred ureda Udruge ili saznati neku zanimljivost sa naljepnica koje će biti poljepljene po gradu.

U slučaju kiše, pronaći ćemo adekvatniji datum za održavanje aktivnosti na otvorenom, o čemu ćemo pravovremeno izvijestiti na našim komunikacijskim kanalima..

Što se tiče online aktivnosti, moći ćete naučiti najosnovnije izraze na francuskom i španjolskom jeziku, pokazati nam svoje vještine u jezikolomcima, poslati suvenir nekoj osobi u Europi po našem izboru (SouvenirCrossing) i vidjeti kakav je život volontera u Hrvatskoj.

Sve će aktivnosti kampanje biti zaokružene na Instagram profilu maskote Alfa Albone – ribice Flavija.

Detaljnije o svakoj pojedinoj aktivnosti obavještavat ćemo Vas na našoj Facebook stranici.

Podsjetimo, Time to Move kampanja je središnji događaj Eurodesk mreže – besplatnog info servisa Europske komisije – u kojoj se kroz cijeli mjesec listopad diljem Europe organiziraju aktivnosti promovirajući mogućnosti za mlade. Kampanja se održava od 2014. godine.

Aktivnosti iz svih dijelova Europe, pa tako i one Alfa Albone možete pratiti na Time to Move mapi.

Alfa Albona je dvije godine za redom za svoje Time to Move aktivnosti osvojila Eurodesk nagrade – 2019. nagradu mreže za Treasure hunt: pronađi ruksak, a 2020. nas Escape Van proglašen je najkreativnijim projektom. Vašom podrškom i sudjelovanjem u ovogodišnjim aktivnostima možda uspijemo doći i do treće!