Hrvatska volontira 2020. okupila je više od 120 organizatora volontiranja koji su u 70 gradova uključili preko 2000 građana – volontera i proveli više od 160 društveno korisnih volonterskih aktivnosti u zajednici. Ovogodišnjom kampanjom podsjetili smo koliko volontiranje donosi svakom pojedincu, na koji način nas može zbližiti s drugima u našem okruženju te posljedično koliko doprinosi zajednici u kojoj živimo, a time i društvu u cjelini. Fenomen volontiranja čini nas osjetljivijima za drugo i drugačije i snažnijima u opredjeljenju za kreiranje promjena u društvu, humanizam i održivi razvoj društva. Volontiranje je zaista jedna važna društvena mreža.

Dio ovogodišnje manifestacije provodio se i online, potaknuti pandemijom Covida -19, naglasak smo stavili na važnost uključivanja u volontiranje i odali priznanje volonterima promovirajući primjere dobre prakse kroz kratke
videe o volontiranju, koje možete pronaći na Youtube kanalu Hrvatskog centra za razvoj volonterstva: https://bit.ly/32H3AXv .

Hrvatski centar za razvoj volonterstva (HCRV) od 2011. godine organizira nacionalnu kampanju Hrvatska volontira, u ovih 10 godina provođenja, okupila je 31 442 volontera/ke koji su kroz 2 091 volontersku akciju na području cijele Hrvatske društvu poklonili ukupno 153 783 volonterskih sati.

Hvala svima koji su se do sada uključili u aktivnosti manifestacije i u volontiranje tijekom cijele godine, dobro je što ste tu!

Detaljan izvještaj o aktivnostima provedenima u sklopu manifestacije Hrvatska volontira bit će dostupan javnosti tijekom listopada.

Fotografije s nekoliko aktivnosti manifestacije Hrvatska volontira 2020. možete preuzeti ovdje.

Alfa Albona je u suradnji sa Udrugom Mediteranski kiparski simpozij, u subotu 26. rujna 2020. godine, trebala organizirati radionicu obnove suhozida u Parku skulptura Dubrova, međutim, događaj je zbog loših vremenskih prilika otkazan.