Zbog najave lošeg vremena narednih dana i na dan događaja „Kamen po kamen – suhozid“, udruge Alfa Albona i Mediteranski kiparski simpozij primorane su odgoditi planiranu radionicu.

Radionica izrade suhozida trebala se održati u sklopu manifestacije „Hrvatska volontira“ u subotu, 26. rujna 2020. godine u Parku skuklptura Dubrova.

Nažalost, trenutno nismo u mogućnosti sa točnošću zakazati novi termin, ali radimo na tome da se radionica svakako održi u skorije vrijeme i kada vremenske prilike to budu dopuštale.

Nacionalna kampanja Hrvatska volontira odvija se u Hrvatskoj desetu godinu za redom! Iako se tradicionalno održava u svibnju, ove godine zbog situacije izazvane pandemijom COVID-19 premještena je na rujan, točnije u period od 23. do 26. rujna.

U proteklih godinu dana Hrvatski centar za razvoj volonterstva, ali i mnogi lokalni volonterski centri započeli su s razvojem jednog relativno novog oblika volontiranja koji potiče članove obitelji na zajedničko volontiranje.

Ovogodišnjom kampanjom želi se istaknuti kako volontiranje stvara priliku za povezivanje i poboljšavanje odnosa u zajednici općenito, pa i u obiteljima. Stoga je ovogodišnji slogan kampanje “Važna društvena mreža”.

Više informacija potražite na službenim stranicama manifestacije: https://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/ .