U razdoblju od 28. do 30. ožujka 2018. godine, u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc u Puli,  održan je 1. modul izobrazbe Menadžment volonterskih programa s ciljem razvijanja, odnosno unaprjeđenja kompetencija djelatnika/ca organizatora volontiranja u svrhu daljnjeg razvoja i unaprjeđenja volonterskih programa uključenih organizacija. Na izobrazbi je sudjelovalo 12 predstavnika/ca udruga i javnih ustanova, koji su tijekom izobrazbe upoznati/e s konceptom volontiranja, motivacijom volontera i organizatora volontiranja, ulogom koordinatora volontera u organizaciji, ciklusom menadžmenta volontera, pravima i obvezama volontera i organizatora volontiranja, opisima volonterske pozicije te odgovarajućim strategijama za pronalaženje volontera.

Predstavnica Alfa Albone je bila naša nova zaposlenica Anja Šumberac.

Sudionici/ce su iskazali/e visok stupanj zadovoljstva mogućnošću iskustvenog učenja te stvorenom ugodnom, ali radnom atmosferom. Izobrazbu su vodile trenerice Marta Hauser i Tamara Fabac, ispred Udruge za razvoj civilnog društva SMART – Volonterski centar Rijeka, te Aleksandra Lera ispred Volonterskog centra Istra.

Izobrazba Menadžment volonterskih programa dio je projekta PORIV – podrška razvoju infrastrukture volonterstva, koji Udruga za razvoj civilnog društva SMART – Volonterski centar Rijeka provodi u partnerstvu s Volonterskim centrom Istra, Carpe diem – udrugom za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih, Domom za odgoj djece i mladeži Rijeka i Hrvatskim centrom za razvoj volonterstva, u razdoblju od 1. lipnja 2017. godine do 31. svibnja 2019. godine.

Projekt je financirala Europska unije iz Europskog socijalnog fonda i sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

29884328_2134343599914982_256046267_o