Jučer, dana 26.ožujka na adresi Paolo Sfeci 1 u starom gradu Labinu sa radom je počela privremena galerija SuveniriJa.

Galerija je izložila 40-tak suvenira iz cijelog svijeta koje su posudili njihovi vlasnici. Uz svaki suvenir izložena je priča zašto je baš taj predmet kupljen.

Osim jučerašnjeg eventa u kojem je naša sugrađanka španjolskog podrijetla Fefi svim zainteresiranima uspjela predstaviti barem dio španjolske kulture, u srijedu 28. ožujka i u petak 30.ožujka očekuju vas još dva zanimljiva predavanja.

IMG_8903

U srijedu s početkom u 18:00 h održat će se zanimljivo putopisno predavanje. Iz Varaždina nam dolaze Alen Kušćar i Ana-Marija Bunić, dvoje zaljubljenika u putovanja koji su kupili kamper i proputovali 19 zemalja u periodu od 8 mjeseci. Na svom putovanju su snimili i video za koji su dobili nagradu „Dijana Klarić“ koja se dodjeljuje najboljim putnicima u raznim kategorijama.

U petak nas očekuju dva predavanja. Prvi započinje volonterka udruge Alfa Albona Helena Stepić koja je volontirala u turskom Erzurumu u sklopu Europske volonterske službe, a ispričat će o svom iskustvu života u drugoj zemlji, o sličnostima i različitostima između Turske i Hrvatske, ali i o samom iskustvu volontiranja.

Drugi dio predavanja je rezerviran za savjete i trikove kako izvući najviše iz putovanja za najmanje novaca. Sad već iskusni putnici otkrit će vam svoje trikove- kako i gdje naći najjeftinije letove, kako osigurati najbolji smještaj za najbolju cijenu, gdje se hraniti? Predavanja u petak počinju od 18:00 h.

IMG_8935

Galerija SuveniriJa i popratne aktivnosti dio su Eurodeskovog informiranja. Udruga Alfa Albona jedna je od 17 multiplikatora hrvatskog Eurodeska. Za sve koje zanimaju mogućnosti za mobilnost u Europi, mogu se informirati na štandu koji je postavljen u sklopu izložbe.

Galerija ostaje otvorena do petka, 30.ožujka 2018. u vremenu od 15:00 do 21:00, a ulaz na izložbu kao i na sve aktivnosti u potpunosti je besplatan.

Eurodesk_logo header_ampeu_logo1434006691_eu-flag-erasmus--vect-pos