U ponedjeljak, 12.listopada je u splitskoj udruzi Info zona počela sedmodnevna međunarodna edukacija u kojoj su iskustva u području kreiranja medija za mlade razmjenjivali stručnjaci za rad s mladima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Mađarske, Španjolske te Rumunjske.

Na treningu je sudjelovala i predstavnica naše udruge, a među ostalim su se sudionicima tako našli i  predstavnici Omladinske informativne agencije (OIA) iz Sarajeva, koji su 13. listopada pokrenuli novi portal za mlade hocu.ba te mladi volonteri crnogorske organizacije Mladiinfo koji istoimenim portalom mladi.info na engleskom jeziku informiraju mlade i na nadnacionalnoj razini.

Sudionici su razgovarali o statusima medija (a posebice medija usmjerenih na mlade) u svojim zemljama, razmjenjivali iskustva o stvaranju medijskog sadržaja, ali i diskutirali o važnosti medija za mlade.

Edukacija se održala u sklopu projekta MEDIAtion koji je provela Info zona u suradnji s Lemoako Udala, Demnet, Asociatia Centrul pentru Resurse Civice, OIA, Kosmos i Mladiinfo. Projekt je financiran sredstvima Europske unije putem programa Erasmus+.