Eurodesk je besplatni info-servis Europske komisije kojemu je svrha pružiti mladima, ali i svima onima koji rade s mladima kvalitetne informacije o europskim programima i politikama za mlade, s ciljem promicanja mobilnosti u svrhu učenja i usavršavanja. Ove godine slavi 25 godina postojanja.

Svake godine Eurodesk organizira okupljanje svojih multiplikatora kako bi razmijenili svoja iskustva i raspravljali i problemima i izazovima s kojima se susreću u svakodnevnom radu. Tako su se ove godine okupili u Mollini, u Španjolskoj u periodu od 19. do 21.listopada.

Na susretu su sudjelovale i dvije udruge u Hrvatskoj, udruga mladih “Mladi u EU” i udruga za mlade Alfa Albona sa predstavnicom Renatom Kiršić.

Na seminaru je sudjelovalo preko 100 predstavnika iz različitih zemalja, a tema je bila pronalaženje kreativnih i inovativnih načina za uključivanje mladih ljudi u društvene djelatnosti te korištenja online alata kako bi izvukli maksimum iz svog offline i online načina rada s mladima.

Metode koje su se koristile u radu su kritički način razmišljanja, kombiniranje kreativnog i analitičkog pristupa prepoznavanja problema te zajednički rad multiplikatora i koordinatora.