U sklopu projekata mobilnosti koje provodi Udruga za mlade Alfa Albona, u mjesecu rujnu započeo je projekt unutar ključne aktivnosti Mobilnost mladih, pod nazivom “Decide & develop”. Projekt je to koji je u periodu od 1.9. do 29.10. ugostio Adriana Villalbu Baena iz Španjolske, dok će od 1.11. do 29.12. ugostiti dvije volonterke, Sandru iz Španjolske i Jule iz Njemačke.

IMG_1620-min

Sandra Ferri Llinares ima 29 godina, studirala je psihologiju i ima 2 magisterija. Glazba i filmovi su joj najdraži hobiji. Došla je u Labin jer želi u budućnosti promijeniti nešto na profesionalnom planu.

IMG_1619-min

Jule Mainka ima 18 godina i završila je srednju školu u Karlsruhe u Njemačkoj. Voli umjetnost, ali i aktivne sportove (najdraža joj je odbojka). Došla je u Labin kako bi upoznala različite ljude, a želi znati više o hrvatskom jeziku, zemlji i kulturi. Za vrijeme svog EVS iskustva želi skupiti nova iskustva koja će joj u budućnosti pomoći u životu.

Projekt je financiran putem Erasmus + programa unutar kojeg su volonterima pokriveni troškovi smještaja, prijevoza, džeparca, učenja hrvatskog jezika, a dobivaju i novac za hranu.

Udruga za mlade Alfa Albona akreditirana je organizacija za primanje, slanje i koordinaciju volontera te se za sva pitanja unutar Europske volonterske službe možete obratiti na službeni mail [email protected].

Više o programima mobilnosti možete saznati OVDJE.