Humanitarna udruga “Naš san njihov osmijeh” registrirana je 26.03.2010. sa ciljem promicanja humanosti, dobrote i ljubavi prema čovjeku te zbog potrebe humanitarnog djelovanja i pomaganja ljudima, posebice teško oboljeloj djeci i odraslima te siromašnim obiteljima sa više djece. Cilj udruge je senzibiliziranje javnosti za najranjivije slojeve društva te buđenje svijesti kao aktivizam mladih u društvu (poticanje volonterskog rada od djetinjstva).

Već šestu godinu zaredom, ova udruga u studenom i prosincu provodi humanitarnu akciju „Jedna za druge“. Posljednjih su godina organizirali su i sproveli 40-ak humanitarnih akcija na temelju kojih je prikupljeno oko 40 tona namirnica i pomognuto preko 1.000 obitelji na području Republike Hrvatske.

Kao i proteklih godina, udruga za mlade Alfa Albona nastavlja suradnju s udrugom Naš san njihov osmijeh u pomoći pri prikupljanju namirnica za socijalno ugrožene obitelji. Tako će svi zainteresirani moći donirati hranu ili higijenske potrepštine na principu jedna osoba-jedan proizvod u periodu od  18. studenog do 10. prosinca. Namirnice će se u tom periodu prikupljati u prostoru udruge za mlade Alfa Albona na adresi Kalić 2 (Stari grad Labin) u vremenu od 8:00 do 16:00.

Posljednja dva mjeseca u godini, studeni i prosinac, mjeseci su darivanja. Jedan proizvod nije puno, ali nekome znači mnogo. Uljepšajte nekome ove blagdane!