Udruga za mlade Alfa Albona, uz društveno poduzetništvo i informiranje mladih, a  u sklopu programa mobilnosti, provodi projekte Europske volonterske službe. Tako je udruga primatelj, pošiljatelj i koordinator volontera Europske volonterske službe. Trenutno provodi više aktivnih projekata u kojima je udruga pošiljatelj hrvatskih volontera u neke od europskih zemalja.

“Create your own world” je dugoročni EVS projekt udruge YEU Cyprus kojim se, kroz organiziranje raznih aktivnosti, želi potaknuti mlade ljude na kreativno provođenje slobodnog vremena. Projekt je započeo 1.srpnja 2015., a trajat će do 31.ožujka 2016.godine. Cilj mu je uključiti u društve mlade koji se susreću sa određenim problemima, kao što su nezaposleni mladi, tražitelji azila, političke izbjeglice ili žrtve traffickinga. Projekt se održava na Cipru, u gradu Nicosia, a uključuje 4 volontera iz Španjolske, Italije, Hrvatske i Češke. Udruga Alfa Albona je organizacija-pošiljatelj mladoj Puležanki, Doris Revelante.

Create your own world Call for Volunteers

Skilled 30 je kratkoročni EVS projekt koji obuhvaća 30 volontera iz različitih europskih zemalja pružajući im mogućnost da se upoznaju s radom neprofitnih organizacija te sudjeluju u organizaciji i provedbi događaja u području umjetnosti i kulture pod nazivom „Contemporary Art Zone“ u Sofiji, glavnom gradu Bugarsku. Naglasak projekta je na umjetničkoj kreativnosti i kulturi, vještini upravljanja i stjecanju kompetencija, inovativnosti i poduzetništvu u području audiovizualne umjetnosti, multikulturalnog dijaloga, integraciji manjina, poboljšanju socijalne uključenosti i interaktivne komunikaciju između više generacija. Projekt je započeo 4.studenog i trajat će do 15.prosinca 2015.godine. Volonteri koji sudjeluju u projektu posredstvom udruge su Borna Carević iz Požege , Ivan Matić  iz Labina, Krešimir Borić  iz Makarske i Nikica Karas iz Opatije.

Skilled30 Call

Projekt naziva “VIP”  je kratkoročni EVS projekt na kojem sujeluju 50 mladih iz različitih europskih zemalja. Projekt im daje priliku da volontiraju na Međunarodnom festivalu kratkometražnih filmova i popratnim događajima u sklopu istog u bugarskoj Sofiji. Volonterka koju je udruga Alfa Albona poslala je Maja Andreuzzi iz Labina.

VIP Call

Work with children and youth in leisure time activities centre” je dugoročni EVS projekt koji se provodi u slovačkom mjestu Stara Lubovna u sklopu kojeg volonteri u suradnji sa timom iz organizacije sudjeluju u aktivnostima centra za provođenje slobodnog vremena za djecu i mlade, a najviše na aktivnostima vezanim uz područje kulture, plesa, glazbe i slikarstva, ali i na aktivnostima vezanim uz međunarodne suradnje, ljetne kampove, sport, radionicima za mlade i turizam. Projekt je započeo 1.studenog 2015.godine i trajat će do 31.kolovoza 2016. Hrvatski volonter kojemu je udruga Alfa Albona organizacija pošiljatelj je Mario Ivanković iz Pazina.

200711081626040.cvc_logo