Udruga za mlade Alfa Albona je prošlog tjedna sudjelovala na prvom radnom sastanku u sklopu projekta „REI – Raising employment in Istria“, kojeg provodi UO za gospodarstvo Istarske županije. Sastanak se održao 18.studenog i bio je namijenjen organizacijama, udrugama i institucijama koje djeluju na području obrazovanja, socijalne politike i civilnog društva.

Veliki značaj ovog projekta je izrada nove Strategije razvoja ljudskih potencijala Istarske županije za razdoblje od 2015.-2020. godine, strateškog dokumenta Istarske županije.

Projekt REI izradio je Upravni odjel za gospodarstvo Istarske županije, za potrebe financiranja i jačanja kapaciteta Vijeća tržišta rada Istarske županije (VTR). Svi članovi VTR-a zajednički će sudjelovati u izradi Akcijskog plana koji će uključivati aktivnosti povezane s nezaposlenošću. Za sudionike projekta, održat će se šest radionica. Polaznici radionica upoznat će se s Europskim socijalnim fondom, naučiti kako samostalno aplicirati na projekte, odnosno kako samostalno pronaći izvore financiranja ovisno o potrebama te kako napisati i pripremiti projekt i uspješno ga implementirati. Tijekom 18 mjeseci trajanja projekta, među članovima Vijeća tržišta rada Istarske županije trebala bi se povećati i intenzivirati komunikacija te pronaći najbolji primjeri kako se boriti protiv nezaposlenosti, u svrhu njihove moguće primjene u Istarskoj županiji.

Partneri na projektu uz Istarsku županiju su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Pula, Županijska komora Pula i Obrtnička komora Istarske županije. Ukupna je vrijednost projekta 38.423,70 eura, odnosno 293 941,31 kunu.