Europska volonterska služba (ili skraćeno EVS), dio programa Erasmus+ koji među ostalim omogućuje mladima u dobi od 17 do 30 godina volontiranje diljem Europe i izvan nje. Upravo ove godine obilježava svoju 20.-tu obljetnicu.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije, koja provodi program Erasmus+ u Republici Hrvatskoj, pokrenula je kampanju u povodu 20. obljetnice Europske volonterske službe kako bi prikazala stvarnu vrijednost EVS-a za organizacije i volontere koji sudjeluju u projektima te privukla nove organizacije i uključila što više mladih iz Hrvatske.

U desetak gradova Hrvatske tijekom svibnja će se održati informativne radionice na kojima će mladi među ostalim moći doznati više o EVS-u, kako početi i kako se uključiti, ali i saznati i informacije iz prve ruke.

evs20-banner_en

Udruga za mlade Alfa Albona se također uključila u slavljeničko obilježavanje, te će u subotu, 21.svibnja ( na Svjetski dan kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj) u centru Labina na svom štandu informirati o EVS-u, a svi će zainteresirani moći saznati više informacija iz iskustva bivših EVS volontera. Bit će i glazbe i plesa i ponešto nagrada, ali i nešto iznenađenja koje ćemo vam otkriti na licu mjesta!

Vidimo se u subotu, 21.svibnja od 11:00 h u centru.