U ponedjeljak, 16. svibnja počela je manifestacija koja će i ove godine okupiti brojne pojedince, organizacije, institucije i tvrtke, a sve u cilju promocije i razvoja volonterstva u Hrvatskoj.
Hrvatska mreža volonterskih centara organizira manifestaciju „Hrvatska volontira“ kojoj je cilj potaknuti što veći broj građana, organizacija, institucija i tvrtki iz cijele Hrvatske na volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima.

250x250pxOve godine, manifestacija će se održati od 16. do 21. svibnja u 60-ak hrvatskih gradova, dok će mnogobrojni volonteri sudjelovati u različitim volonterskim aktivnostima kako bi svojim doprinosom potaknuli izgradnju sretnije i bolje zajednice. Šesta po redu Hrvatska volontira do sada je okupila 160 organizatora volontiranja koji su osmislili i prijavili preko 260 volonterskih aktivnosti.

Popis svih volonterskih aktivnosti koje će se održati u sklopu manifestacije možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Ove godine, tema manifestacije je volontiranje poslovnog sektora – djelatnici poslovnog sektora povezat će se s neprofitnim organizacijama iz civilnog i javnog sektora te time podsjetiti koliko je važno da se u izgradnju povezane i humane zajednice uključe svi pripadnici društva. Uređenje okoliša i osvježavanje prostora, održavanje edukativnih i kreativnih radionica te druženje s korisnicima samo su neke od aktivnosti koje će se provoditi u sklopu „Hrvatska volontira 2016.“.

Labinske udruge se i ove godine priključuju manifestaciji, u sklopu projekta Razvoj volonterstva na Labinštini, Udruga Alfa Albona, Volonterski centar Istre te Labin Art Express XXI će zajedničkim snagama pripremiti ljetni kamp u Tunarici, dok se u u subotu 21. svibnja održava obilježavanje 20 godina Europske volonterske službe, gdje nam dolaze naši bivši volonteri od kojih ćete iz prve ruke moći saznati sve o njihovom iskustvu, uz mnogo plesa i pjesme, a LAE XXI će sa volonterima čistiti  ŠOHT. Provjerite koje se još aktivnosti događaju u Istri i zavolontirajte se!

Za više informacija, kontaktirajte nas na: [email protected].

 banner volontiranje 980x150

Prepoznaj svoju snagu. Pokreni svoju zajednicu. Uključi svoju tvrtku. Zavolontiraj se!

 

Prošlogodišnja manifestacije je u šest dana održavanja okupila 3.196 volontera koji su kroz 237 volonterskih akcija na području cijele Hrvatske društvu uložili ukupno 13.751 volonterski sat.
Za dodatne informacije pogledajte poveznice: Hrvatska mreža volonterskih centara, projekt ”Širenje područja suradnje“, izvještaj Hrvatska volontira 2015. te film o manifestaciji.