I ove godine Labin je još jednom pokazao koliko veliko srce ima. IMG_3186__1463057720_151.252.252.192Humanitarna akcija „I ja imam srce“ održana u nedjelju, 8.svibnja na igralištu OŠ „Matija Vlačića“ okupila je velik broj ljudi svih generacija. Kroz cjelodnevni program izmjenjivali su se razni izvođači. Akcija je otvorena gradskim orkestrom koji je u 09:30 krenuo s vožnjom vlakića po Labinu, a do kraja dana je vozio iz centra Labina do poligona.

Kao i proteklih godina, Ivona Kiršić i Elena Brnjac razgibavale su prisutne svojim radionicama Yoge i Thai Chia. Udruge Girotondo, Crveni Križ i Alfa Albona su cijelog dana zabavljale prisutne svojim kreativnim radionicama. Bilo je tu svega: od uređivanja frizure, noktiju, oslikavanja lica, realnog prikaza ozljeda, pozitivnih porukica….

Plesna grupa Cool Step zagrijala je svojom koreografijom travnjak igrališta dok su male zumbalice kao i svake godine okupile mnoštvo oko sebe, a svojim su plesom pozvale i publiku da im se pridruži.

U glazbenom dijelu programa, publici su se obratili prekrasni labinski vokali Romina Peti , Paola Miletić i Iona Ljuna. Glazbena škola Matko Brajša Rašana svojim programom uljepšala nam je popodnevne sate, a program su pripremili profesori Marijan Lincajmer i Karmen Brajuha sa svojim učenicima na harmonikama, bubnjevima i vokalnim izvedbama. Talijanski zbor „Giuseppina Martinuzzi“ i zbor „Neo“ pod ravnanjem dirigentice Nerine Ševrlice Bolfan priveli su događaj polako kraju.

IMG_3168__1463057037_151.252.252.192Konjički klub Adastra na veselje prisutnih doveo je ove godine dva ponija koji su vrijedno radili i uveselili mnogu djecu. Party King sa njihovim toboganima kroz cijeli dan bili su prepuni djece, a ove je godine novost bio mini golf u kojem su se mnogi okušali te izrada slika od pijeska koje su djeca mogla ponijeti kući. Bogatu lutriju i ove godine omogućili su brojni obrti.

Gastro ponuda i ove godine organizirana je od strane tjestenine Klare Marić i to pljukance sa pršutom i rukolom te fuži s mesom. Uz dobru hranu ide i pokoje piće, a za to su se ove godine pobrinuli brojni volonteri. I na kraju desert, sladoled koji je omogućila Sonja Licul iz restorana „ Tomažići“.

Ove godine je izrađeno i veliko srce koje je slikano iz zraka, a u njegovom stvaranju su sudjelovali svi posjetitelji akcije. Za fotografiju je zaslužan Roberto Paliska, a mala srca su izrađena kroz radionicu Alide Blašković sa svojim volonterima.

Vrhunac dana je sigurno puštanje lampiona koje se održalo u ranim večernjim satima. Sav novas prikupljen tog dana namijenjen je opremanju senzorne sobe u centru „Liče Faraguna“ , a iznos koji su skupili je 20.301,65 kn.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.