Ponukani izvanrednom prošlogodišnjom suradnjom sa studentima pulskog Sveučilišta i njihovim mentoricama Violetom Šugar i Kristinom Afrić Rakitovac kroz projekt “Mladi u društvenom poduzetništvom” nastavili smo i s novim generacijama.

Iako ove godine projekt nije bio prepoznat od strane donatora, nije nam bio problem odraditi posao volonterski kako bi upoznali još veći broj studenata sa društvenim poduzetništvom.

Ove su godine na projektu zajednički surađivali Zadruga za etično financiranje, Udruga za mlade Alfa Albona te Fakultet ekonomije i turizma u Puli.

Studenti diplomskih studija FET-a  (smjerovi Management i poduzetništvo, Ekonomija, Turizam i razvoj)  i Odjela za informacijsko-komunikacijske tehnologije (studij Informatike) u interdisciplinarnim su timovima, slijedeći inovativnu metodu design thinking, rješavali izazove koje su pred njih postavili vodeći hrvatski društveni poduzetnici.

Izazovi su bili stvarni problemi društvenih poduzetnika u Hrvatskoj kao što su pulsko društveno poduzeće Punkt, Zadruga za etično financiranje, Etična banka, zgrada društvenog poduzetništva u Labinu, urbani vrtovi i Humana Nova Istra za koje su studenti ponudili inovativne poslovne modele, promotivne i komunikacijske aktivnosti.

Dana 8.lipnja na pulskom je Sveučilištu održano završno predstavljanje projekata, prototipova i maketa vrijednih studenata. Kako je to izgledalo, možete pogledati u galeriji ovdje.