Božićni ugođaj u Labinu ove godine donio je božićni program pod pokroviteljstvom Grada Labina koji je ponudio zabavu za velike i male. U petak, 18. prosinca 2015. u 17,30 sati dječjim programom započela je manifestacija „Božić u centru“. Za najmlađe su nastupili plesna skupina Zum Zum i dramska radionica Era te nakon njih djecu su aktivno animirali glumci-animatori koji su oživjeli u 4 različita lika – lik patuljčice Djeda Mraza i gusara te dva diva na štulama. Na štandovima se nudilo kuhano vino i hrana po simboličnim cijenama, a osim toga prodavali su se božićni kolači, smokvenjaci, božićni ukrasi, čestitke, suveniri. Do ponoći građane su zabavljali Klapa Labin, Gradski orkestar, Zbor Neo, Župni zbor, Romina Peti i prijatelji, Diego Zulijani, Predrag Ljuna, a atmosferu su dodatno zagrijali i legendarni Gustafi.

IMG_1825__1450861943_151.252.246.47

U Božićnom centru se našla i udruga za mlade Alfa Albona koja je održala dvosatnu likovnu radionicu za djecu. Djeca su tako mogla dekorirati papirnate slike Djeda Božićnjaka ili snješkovića ljepljenjem vatica, korištenjem šljokica ili jednostavno bojanjem flomastera. Iako je temperatura bila niska, to nije sprječavalo sudionike radionice da se dobro zabave.

Druga se večer manifestacije “Božić u centru” održala u subotu. Iako kroz dva dana održavanja manifestacija nije imala velik odaziv kod publike, posjetitelji manifestacije su se složili kako je donijela dašak blagdana u naš mali grad.