Već mnogo godina provodimo razne projekte mobilnosti, a na nekima i osobno sudjelujemo, te smo nerijetko svjedocima zanimljivim ljubavnim pričama. U mjesecu ljubavi odlučili smo sakupiti ispovijesti mladih Europljana koji su, osim novih znanja, vještina i poznanstava, sa programa mobilnosti na kojima su sudjelovali kući ponijeli i nezaboravne romantične uspomene. Kao što to u realnom životu uvijek biva, nemaju sve ljubavne priče sretan završetak. U nastavku Vam donosimo nekoliko ljubavnih ispovijesti u nadi da Vas iste navedu da izađete iz svoje komfort zone, prijavite se na neku od programa mobilnosti i stvorite nezaboravne uspomene!

Prva je svoju priču s nama podijelila Getter iz Estonije:

“Dolazim iz Estonije i 2017. sam otišla u Rumunjsku kako bih odradila osmomjesečnu volontersku službu u Brasovu. Stekla sam mnogo novih prijatelja, a jedan je postao i više od toga. Izlazili smo nekoliko mjeseci dok sam još živjela u Rumunjskoj. Nakon što sam se vratila kući, otišla sam mu u posjet, kao i on meni, a onda se odlučio potpuno doseliti. I, eto, četiri i pol godine kasnije i dalje živimo sretno u Estoniji.”

Ova priča zaista predstavlja pravu inspiraciju, a ovom paru želimo još mnogo zajednički provedenih trenutaka.

Engleska verzija dostupna je ovdje.

U Rumunjskoj je nastala i ljubavna priča čiji je narator Aleksa iz Srbije:

„Upoznali smo se na jednom projektu u Rumunjskoj. Sve je krenulo razgovorom o planinarenju, a završilo na način da smo oboje ostali tri dana duže od trajanja projekta te proveli svojevrstan medeni mjesec u Bukureštu. Posljednju večer u gradskom me parku učila plesati tango.“

Izuzetan primjer informalnog i neformalnog učenja: osim što je stekao nova znanja i vještine na projektu na kojem je sudjelovao, Aleksa je naučio i plesati tango.

Engleska verzija dostupna je ovdje.

Rokovo je srce još uvijek slomljeno, a priča ide ovako:

„Odluka da odem na studentsku razmjenu bila je najbolja odluka u mom životu – privatnom i poslovnom. Naučio sam mnogo novih stvari, novi jezik, ali i upoznao ljubav svog života. Nažalost, prekinuli smo prošlog Božića nakon dvije godine veze.“

Pravi primjer kako ljubavne priče nemaju uvijek sretan završetak, ali ono što ostaj su lijepe uspomene.

Engleska verzija dostupna je ovdje.

Kratku, ali slatku romansu s razmjene mladih s nama je podijelila Španjolka Laura:

„Bilo je to prije nekoliko godina. Oboje smo sudjelovali na razmjeni mladih u Finskoj. Budući da je romansa trajala samo za vrijeme razmjene, ova je priča poprilično kratka. Dakle, upoznali smo se u Finskoj, proveli nekoliko dana zajedno, a po završetku projekta svatko je nastavio sa svojim životom.“

Veza bez obaveza? Zašto ne! Samo pripazite na posljedice!

Engleska verzija priče dostupna je ovdje.

Iz Francuske nam stiže jedna “održiva” ljubavna priča, a prepričala ju je Sophie:

„Iako dolazimo iz istoga grada, nikada se ranije nismo sreli. Zajedno sa još troje mladih iz Francuske otišli smo na razmjenu u Španjolsku. Bila je to ljubav na prvi pogled! Toliko sam bila zaljubljena da se čak ni ne sjećam koja je bila tema razmjene. Ovo je definitivno najodrživiji projekt na kojem sam ikad sudjelovala, jer smo još uvijek zajedno.“

Ponekad se ljubav zaista pronađe na čudnim mjestima. Iako iz istoga grada, protagonisti ove priče morali su se uputiti na razmjenu mladih kako bi se zaljubili.

Engleska verzija dostupna je ovdje.

Pandemija je poremetila i neke ljubavne planove. To najbolje zna i Talijanka Samanta:

„Krajem 2019. godine otišla sam u Austriju na volontiranje u trajanju od godine dana. Međutim, kao što i pretpostavljate, Covid mi je poremetio planove te sam morala prekinuti službu i vratiti se kući. Sve bi bilo jednostavno, da u Austriji nisam upoznala njega. Pokušali smo neko vrijeme održavati vezu na daljinu, ali nismo uspjeli. Vjerujem da bismo i dalje bili zajedno da nije bilo pandemije.”

Osim što nam je svima preokrenula život naglavačke, Samanta će pandemiju pamtiti i po tome što joj je zakomplicirala ljubavnu situaciju.

Engleska verzija priče dostupna je ovdje.

Ako te je neka od ovih ljubavnih priča inspirirala, javi nam se, jer mi kao Eurodesk multiplikatori znamo kako te usmjeriti i pomoći ti odabrati najbolju priliku za tebe. Ako i dalje nisi inspiriran/a, javi nam se svejedno, garantiramo ti dobar provod, nova znanja i nezaboravno iskustvo na programu mobilnosti koje odabereš.

Nemaš pojma što je Eurodesk?? Informiraj se ovdje.