U drugoj polovici kolovoza, točnije od 17. do 27. kolovoza 2021. godine, Udruga Alfa Albona bit će domaćin razmjene mladih pod nazivom “Stand up for your rights”.

Prvotno se razmjena planirala održati u ožujku 2020. godine u Labinu, ali je zbog situacije s Covidom, naposlijetku prebačena u kamp Tunarica u navedenom razdoblju.

Razmjena na temu ljudskih prava okupit će mlade iz sedam zemalja: Slovačke, Mađarske, Poljske, Italije, Latvije, Španjolske i Hrvatske.

Kroz 11 dana trajanja programa, sudionici će na interaktivan način učiti o ljudskim pravima i temama kao što su rodna (ne)jednakost, diskriminacija, inkluzivnost, aktivno građanstvo, stereotipi i slično.

Cilj ovog projekta je omogućiti mladima da se informiraju o svojim mogućnostima i pravima, potaknuti njihov osobni rast i razvoj te pridonijeti njihovim vještinama kojima će postati aktivni građani koji će ustati protiv diskriminacije među mladima omogućujući njihovu inkluzivnost.

Kroz neformalno obrazovanje bit će im pruženo iskustvo i znanje koje će poboljšati njihovo kritičko mišljenje, aktivno djelovanje te ih osvijestiti o problematici ljudskih prava. Sudionici će se također kroz razmjenu iskustava upoznati sa stanjem stvari u ostalim zemljama sudionicama razmjene što će proširiti njihova dosadašnja uvjerenja, a osim toga imat će mogućnost upoznati se sa drugim kulturama, nacijama i običajima općenito.

Pratite naše komunikacijske kanale na kojima ćemo redovito izvještavati o projektu.

Projekt je financiran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz Erasmus + program.