Peta po redu Hrvatska volontira do sada je okupila više od 180 organizatora volontiranja koji su osmislili i prijavili više od 270 volonterskih aktivnosti na razini cijele Hrvatske. Volonteri iz preko 60 hrvatskih gradova sudjelovat će u različitim volonterskim aktivnostima kako bi svojim doprinosom potaknuli izgradnju sretnije i bolje zajednice.
Ove godine u Labinu, u tjednu od 18. do 23. svibnja očekuje nas nekoliko aktivnosti koje organiziraju udruge Alfa Albona, LAE XXI, MNK Albona, Labin Zdravi Grad sa Centrom +65, udruga Dodir Nade, a uz podršku Grada Labina te MO Kature.
Udruga Dodir nade u sklopu svojih redovnih aktivnosti tijekom cijelog tjedna zajedno sa volonterima provodi pomoć i njegu u kući za starije i nemoćne osobe o kojima skrbe. U srijedu 20. svibnja udruga L.A.E. XXI organizira čišćenje šohta u 18 sati, dok udruga Alfa Albona u svojem Centru za mlade ima Dane otvorenih vrata o Europskoj volonterskoj službi od 8 do 16 sati. U četvrtak 21. svibnja udruga Alfa Albona organizira za korisnike Centra +65 radionicu u prirodi, a u petak 22. svibnja L.A.E. XXI, Alfa Albona, MNK Albona u suradnji sa MO Kature organiziraju turnir u malom nogometu sa početkom u 19 sati na igralištu Kature. Zadnji dan manifestacije, a u sklopu obilježavanja Dana Zdravih gradova, udruga Alfa Albona na svojem će štandu informirati građane o volontiranju.
Navedene događaje možete pratiti na linku.
Kontakt osobe za organizirane događaje su:
Helena Višković, 095 524 2871, [email protected].
Igor Dundara, 091 570 18 37, [email protected].
Renata Kiršić, 092 298 95 95, [email protected].
Prijave za malonogometni turnir na Katurama zaprimaju se do 21. svibnja na mail [email protected].

Pozivaju se svi građani, a posebice djeca i mladi, da se priključe obilježavanju manifestacije u Labinu!