Udruga za mlade Alfa Albona u suradnji sa udrugom L.A.E. XXI organizirala je povodom Međunarodnog dana mladih 12. kolovoza 2017. godine od 17:00 do 23:00 sata druženje mladih u kampu Alfa Albone u Tunarici. 

Tim smo povodom, zajedno sa mladima iz Koromačna, očistili plaže Vošćice i Presečine. Nakon toga, vratili smo se u kamp mladih gdje smo nastavili druženje do dugo u noć uz zvukove glazbe koju je osigurao naš dj.

Kako je to izgledalo “na terenu” pogledajte ovdje.

Podsjetimo se, Međunarodni dan mladih nastao je na inicijativu Ujedinjenih naroda. Predstavlja dan koji podiže svijest o značenju mladih za današnje društvo. Sama je svrha obilježavanja ovog dana usmjeriti pozornost na mlade koji se suočavaju s kulturološkim i pravnim problemima koji ih okružuju. Prvo službeno obilježavanje ovog dana zabilježeno je 2000. godine. Nastao je godinu dana prije, 1999. godine, kada su Ujedinjeni narodi prihvatili Rezoluciju 54/120.

Svake se godine Međunarodni dan mladih obilježava drugačijom tematikom. Ove godine Međunarodni dan mladih posvećen je obilježavanju doprinosa mladih u sprečavanju i transformaciji sukoba, podizanju svijesti o inkluziji, društvenoj pravdi i održivom miru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.