U sklopu projekta Centar za mobilnost Labin koji Alfa Albona provodi u razdoblju od 1. ožujka do 31. prosinca 2020. godine, održana je mobilna tura.

U sklopu mobilne ture, od kraja listopada do sredine studenog, Alfa Albona je posjetila pet manjih ruralnih mjesta u Istri – Grožnjan, Funtanu, Svetvinčenat, Bale i Hum. U svim tim mjestima poslavili smo mobilne info točke te smo zainteresirane mlade informirali o programima i projektima mobilnosti te kanalima za informiranje o istima.

Kroz dugogodišnji rad Udruge uspostavilo se kako je najlakše i najefikasnije doprijeti do mladih upravo kroz direktan pristup i „face to face“ metodu te se ova mobilna tura pokazala kao pun pogodak. Također, navedeni gradovi nisu odabrani nasumično, već iz razloga što u tim područjima mladi nemaju prilike ni načina informirati se o prilikama i mogućnostima koje im se nude budući da u bližoj okolici ne postoji organizacija koja se bavi mladima.

Fokus projekta Centar za mobilnost Labin je na prikupljanju i sistematizaciji različitih informacija vezanih uz projekte i programe međunarodnih mobilnosti za mlade. U sklopu projekta diseminirat ćemo sve prikupljene informacije, ali i pružati ostale usluge vezane za aktivan angažman mladih putem suvremenih tehnologija.

Projekt uključuje različite fizičke i online aktivnosti: informiranje o mogućnostima za mlade kroz naše komunikacijske kanale (društvene mreže, web stranica i portal informiraj.me), obilježavanje značajnih datuma za mlade, organizacija i održavanje mobilne ture u manjim mjestima diljem Istre, mobilna GIF kampanja, foto-natječaj na temu mobinosti, putopisi o iskustvima mladih na međunarodnim aktivnostima.

Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Više o projektu nalazi se u članku.