U periodu od 01. svibnja do 31. listopada u udruzi Alfa Albona boravila je Paulina Beata Goluch u sklopu programa Europske Snage Solidarnosti.

U ukupno 6 mjeseci volontiranja Paulina je imala prilike upoznati lokalnu zajednicu, vidjeti njihove potrebe i prema tome usmjeriti svoje aktivnosti koje su zaista bile raznovrsne. Pomagala je pri organizaciji festivala te pop up evenata i radila s lokalnim volonterima, promovirala Europske snage solidarnosti i program Erasmus +, u ljetnom kampu održavala aktivnosti na otvorenom te pomagala u kreiranju štanda za besplatne stvari za lokalno stanovništvo u Tunarici, implementirala kreativne radionice za djecu, pomagala u knjižnici Srednje škole Mate Blažina, surađivala sa organizacijom Labin Art Express XXi i njihovoj međunarodnoj izložbi, održavala radionice u lokalnoj srednjoj školi i osnovnoj školi, kreirala program za mlade na temu mentalnog zdravlja, objavljivala zanimljive vijesti za mlade, održavala radionice kuhanja….

Toliko smo sretni i ponosni da je Paulina bila upravo kod nas, i što je provela toliko aktivnosti u lokalnoj zajednici na zadovoljstvo i veselje svih sudionika. Stekla je nova prijateljstva, upoznala bolje Hrvatsku i naučila dosta o našem jeziku i kulturi, a samim svakodnevnim radom usavršila se i profesionalno.

Projekt je financiran od strane Agencije za mobilnost kroz program Europske Snage Solidarnosti.