U periodu od 11. do 20. srpnja 2023-e godine u predivnom gradiću El Borge, u Španjolskoj održao se projekt po imenom “The value of the roots” u organizaciji udruge Almenaras. Naši Lucija, Goran, Lana, Helena i Melissa pridružili su se mladima iz Norveške, Ukrajine, Slovenije, Španjolske i Italije na ovoj predivnoj mobilnoj avanturi.

Cilj samog projekta bio je potaknuti razmišljanje o tome trebamo li zaštititi naše običaje i što bi njihov gubitak značio, izazvati razmišljanje o vrijednosti ruralnih područja i običaja promičući inicijative za njihovu prilagodbu današnjem društvu, stvaranje multikulturalnog okruženja pogodnog za stvaranje pozitivnog učinka kako na sudionike tako i na lokalnu zajednicu.

Kroz neformalne metode sudionici su imali razne aktivnosti počevši od igara upoznavanja i team buidlinga, interkulturnih večeri, tradicijskih kuhinja, igrokaza, ali i rasprava o modernim i tradicionalnim društvima, te važnosti tradicije u našim sadašnjim i budućim životima. Imali su prilike i upoznati El Borge, španjolsku kulturu, stil života, akro jogu te steći prijatelje za cijeli život.

Projekt je financiran kroz program Erasmus + koji pruža mladima iskustvo mobilnosti da su im pritom svi troškovi plaćeni. Ako i ti želiš biti dio sličnih projekata, slobodno nam se obrati putem maila, Instagrama ili Facebooka.