Grad Labin se uključio devetu godinu zaredom u obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti nizom aktivnosti. Danas je, konferencijom za medije, predstavljen cjeloviti program. Vodeća tema ovogodišnjeg tjedna mobilnosti je “Čista, zajednička i inteligentna mobilnost“ uz poziv na akciju “Dijeljenje te vodi dalje”, čime se želi naglasiti važnost održive urbane mobilnosti u kojoj građani umjesto vožnje automobilima mogu odabrati pješačenje, vožnju biciklom, javni prijevoz, ali isto tako koristiti zajednički oblik prijevoza. Europski tjedan počinje sutra, 16.rujna i traje do 22.rujna.

Alfa Albona i ove godine uključila u navedeni tjedan. Aktivnosti koje ćemo provesti su:

AKCIJA PROMICANJA CAR SHARING SUSTAVA, 18.rujna
Ova akcija ima za cilj upoznati i motivirati ljude na korištenje zajedničkog prijevoza. EVS volonteri udruge će sa lokalnim volonterima udruge izraditi reklamne bannere i promo-letke vezane za kampanju u sklopu Europskog tjedna mobilnosti. Aktivnost se sastoji od obilaska Labina u dva različita razdoblja: od 10.30 do 12h (kada građani Labina imaju svoje marende ili pauze za ručak) kada će volonteri dijeliti letke s ciljevima kampanje, a od 14.30 do 16.00 (odnosno u vrijeme kada je promet gušći jer se Labinjani vraćaju sa svojih radnih mjesta) volonteri će izložiti bannere na najčešće korištenim mjestima stopiranja (kružni tok prema Rapcu, u blizini Konzuma, kružni tok prema Raši /Puli).

RADIONICA ZA DJECU O TJEDNU MOBILNOSTI “Izrađujemo budućnost”18.rujna, 17:00 do 20:00, ured Alfa Albona, Kalić 2, Labin
Cilj ove aktivnosti je podizanje svijesti o Europskom tjednu mobilnosti, njegovim konceptima i praktičnim slučajevima zajedničke mobilnosti unutar lokalne zajednice. Radionica će se sastojati od 2 različita dijela, u prvom dijelu objašnjavajući što je tjedan mobilnosti, te objašnjavajući pojmove dijeljenja prijevoza i zašto ga koristiti, a u drugom dijelu kreativnu radionicu u kojoj će djeca graditi “Futuristički Stari Grad Labin” gdje neće biti tradicionalnih automobila. Djeca će morati stvoriti vlastita viziju “zelenijih” vozila i prijevoza koji će biti “čišći” i koji
će uključivati zajednički prijevoz na lokaciji starog grada Labina.

Za radionica je potrebna prijava i to na mail: [email protected] ili na broj telefona: 098 9660 698.

EVS HOMECOMING PARTY: DIJELJENJE TE VODI DALJE, 19. do 22.rujna
Cilj ove aktivnosti je upoznati EVS volontere s lokalnom zajednicom dok koriste koncept “Dijeljenje te vodi dalje”. Volonteri će koristiti i promicati zajedničko korištenje prijevoza (kao što je primjerice autostopiranje) i “čiste” načine prijevoza (kao što je hodanje) kako bi otkrili grad Labin, od Starog Grada sve do najudaljenijih dijelove granica Labinštine. Volonteri će dokumentirati svoje avanture, bit će stvorena fb stranica na kojoj će volonteri dijeliti medijske sadržaje. Također, u aktivnost će biti uključen i Labinjan Toni Juričić koji će dokumentirati aktivnost te formirati video. Dana 22.rujna bit će održana prezentacija aktivnosti sa popratnim videom u uredu udruge Alfa Albona koja će biti otvorena za javnost.

EVS volonteri udruge su tim povodom kreirali i Facebook event gdje možete pratiti sve novosti i aktivnosti u sklopu ovog tjedna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.