Udruga za mlade Alfa Albona i ove će godine prigodno obilježiti Međunarodni dan volontera. Tim će povodom 3. prosinca održati predavanje u labinskoj srednjoj školi Mate Blažina u višim razredima. Zainteresirani maturanti će tako kroz sat vremena predavanja saznati više o Europskoj volonterskoj službi kroz predavanje koje će voditi EVS volonterke udruge, Sandra Ferri Llinares iz Španjolske i Jule Mainka iz Njemačke.

Sljedećeg će dana biti održano predavanje u Osnovnoj školi “Ivana Batelića” u Raši. Osmaši će tako saznati više o volonterstvu kroz jednosatnu radionicu koju će voditi volonterka Jule na njemačkom jeziku koristeći interaktivan kviz.

MDV_2015_FB_cover

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak (engl. International Volunteer Day for Economic and Social Development), odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Projekt „Razvoj volonterstva na Labinštini“ provodi Volonterski centar Istra u partnerstvu s udrugom za mlade Alfa Albona, Gradom Labinom i Općinom Raša uz financijsku podršku Ministarstva socijalne politike i mladih.